Νέα εποχή pronews.gr!

Νέα εποχή pronews.gr!

Μια νέα εποχή ξεκίνησε εδώ και μερικές ώρες στο pronews.gr. Νέο στήσιμο σελίδας, νέες στήλες, νέα φιλοσοφία. Κρατάμε από το παλιό pronews.gr την πληρότητα των ειδήσεων και την “ψυχή” του.

Ξεκινήσαμε πριν από 11 χρόνια στις 14 Φεβρουαρίου 2006 με 64 αναγνώστες και την περασμένη Τετάρτη το pronews.gr έκλεισε με 216.000 μοναδικούς αναγνώστες σε ένα 24ωρο και κινείται σταθερά περί τις 160.000-200.000 αναγνώστες την ημέρα, ανεξάρτητα Κυριακών και αργιών με μία πιστότητα αναγνωστικού κοινού που όμοιά της δεν υπάρχει στο ελληνικό διαδίκτυο.

Σε περιόδους μεγάλων γεγονότων, όπως το δημοψήφισμα του 2015, το pronews.gr έφτασε σε ένα 24ωρο ακόμα και 350.000 direct μοναδικούς αναγνώστες ημερησίως.

Και όλοι οι αναγνώστες μας είστε.. αληθινοί!

Δεν είναι προϊόν ούτε “κλικαρισμάτων” από υπολογιστές στην Χαβάη ή την Μαλαισία, ούτε προϊόν μόχλευσης στα social media.

Με απλά λόγια το pronews.gr είστε εσείς.

Με χρόνους παραμονής που “ζαλίζουν” και εντυπωσιακή ποιότητα αναγνωστικού κοινού.

Το pronews.gr, έχει αποκτήσει και την έντυπη μηνιαία έκδοσή του, το πολιτικό περιοδικό PRONEWS που κυκλοφορεί κάθε μήνα (προτελευταία Κυριακή εκάστου μηνός) με τον κυριακάτικο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και μετά κυκλοφορεί στα σημεία πώλησης Τύπου σε όλη την χώρα, ενώ στον όμιλο της Digital Media Group (DNM Group), υπάρχει το κορυφαίο σε πωλήσεις αμυντικό περιοδικό της Ευρώπης, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό στρατιωτικής ιστορίας “ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ” και βέβαια η μοναδική στο είδος της ετήσια έκδοση “AMYNTIKH ΒΙΒΛΟΣ”.

Ολα αυτά δεν έγιναν ούτε εύκολα, ούτε χωρίς… απώλειες: Σε διάφορες εποχές οι άνθρωποι του pronews.gr υπέστησαν διώξεις από την πολιτική εξουσία, καθώς έχουμε ένα… ελάττωμα: Ενώ όπως όλα τα “σωστά” ΜΜΕ πρέπει να υπακούν στην αρχή “Είμαστε σταθεροί στις πολιτικές απόψεις μας: Στηρίζουμε πάντα την κυβέρνηση”, εμείς το έχουμε πάρει κάπως… ανάποδα το τιμόνι και τυχαίνει να είμαστε πάντα… “απέναντι”.

Οχι γιατί είμαστε ‘αντιεξουσιαστές” αλλά γιατί δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν ή δεν θέλουμε να μας κρατάνε από εκεί που κρατάνε (ή έτσι νομίζουν…) κάποιοι τον Πάπα!

Φυσικά δεν έχουμε εμμονές: Υπάρχουν και πολιτικοί που προσπαθούν και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών (στο μέτρο του δυνατού πάντα, αφού η χώρα βιώνει δημοσιονομική κατοχή) και χρειάζονται στήριξη. Αυτούς τους στηρίζουμε ανυπερθέτως και άνευ όρων.

Εκτός από τις διώξεις που έχουν υποστεί άνθρωποι του pronews.gr για τις οποίες κάποτε θα μιλήσουμε εκτενέστερα, υπάρχει και το όπλο της διαφήμισης και της “επιχειρηματικής δίωξης”: Ο κάθε πονεμένος ανύπαρκτος που φτιάχνει κάτι σαν σάϊτ, παίρνει διαφημίσεις από το κράτος, από τα media shop, από τις τράπεζες κλπ.

Αν διαβάσετε τον κατάλογο με τις καταχωρήσεις των ιστοσελίδων που παίρνουν λεφτά από διαφημίσεις (μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ) π.χ. από τις τράπεζες τις οποίες έχει πληρώσει με τα λεφτά του και το υστέρημά του στις ανακεφαλαιοποιήσεις ο ελληνικός λαός, θα… χαρακωθείτε από ταραχή!

Ποιοι τους διαβάζουν; Αυτοί που τις έφτιαξαν (όχι όλοι), ένα-δυο παιδάκια που τις γράφουν (αν υπάρχουν και αυτά) και κανείς άλλος! Εσοδα; 200.000-300.000 ευρώ, ετησίως.

Υπάρχουν κι άλλοι που είναι τα “καθεστωτικά” ΜΜΕ με 30.000-40.000 μοναδικούς αναγνώστες την ημέρα και παίρνουν σε ένα μήνα όση διαφήμιση παίρνει το pronews.gr των 17.000.000 μοναδικών αναγνωστών το χρόνο!

Δικά σας λεφτά!

Αλλά για όλα αυτά έχουμε καιρό να μιλήσουμε, όπως και να ερευνήσουμε τις τσέπες στις οποίες καταλήγει η διαφημιστική “πίττα”.

Σήμερα είναι ημέρα που γιορτάζουμε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.