ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Politico: Υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων όπως το δέμα του Λ.Παπαδήμου

Politico: Υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων όπως το δέμα του Λ.Παπαδήμου

Ένα νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που κορυφώθηκαν με την έκρηξη παγιδευμένου δέματος μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι, το “νόμος και τάξη” ίσως αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου “Politico”.

Ενώ οι επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, την αστυνομία και πολιτικούς από ακραίες αριστερές ομάδες δεν είναι κάτι νέο στην Ελλάδα, τα πρόσφατα περιστατικά με τον Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, δείχνουν ότι οι “φιλοδοξίες” των συγκεκριμένων ομάδων αναβαθμίζονται, σχολιάζει το άρθρο.

Ο αμερικάνικος ιστότοπος παραθέτει δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τονίζει ότι “είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία.
“Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια” , αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση ενώ ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Politico”, o Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει τους πιθανούς στόχους.
Είναι πολύ ανησυχητικό, είναι ανησυχητικό για μένα από την άποψη της προσωπικής μου ασφάλειας, αλλά και γενικά ανησυχητικό”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Politico κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες.

“Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο με ενδιαφέρει βαθιά γιατί έχασα μέλος της οικογένειάς μου το 1989 από την εγχώρια τρομοκρατία”, προσθέτει ο ηγέτης της ΝΔ.

Το ίδιο δημοσίευμα του Politico φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει “μερικές από τις πιο αυστηρές νομοθετικές διατάξεις για τρομοκρατικές ενέργειες” και “σημειώνει πρόοδο στην αντιμετώπιση μελών τρομοκρατικών ομάδων”.

To “Politico” κάνει επίσης αναφορά και στα Εξάρχεια, τα οποία, σύμφωνα με το άρθρο, έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως η θερμοκοιτίδα αυτών των βίαιων ομάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι μια περιοχή όπου το κράτος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, όπως υποστηρίζει ο αμερικάνικος ιστότοπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.