«Μπρα-ντε-φερ» ΕΡΤ και Κ. Μητσοτάκη – «Έχετε εμμονή με το μαύρο»

«Μπρα-ντε-φερ» ΕΡΤ και Κ. Μητσοτάκη – «Έχετε εμμονή με το μαύρο»

Κόντρα μεγατόνων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ ότι θα περικόψει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει νέο “μαύρο” και πως έχει εμμονή με την ΕΡΤ.

«Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015 Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών» απαντά ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του από τη Λακωνία, δεσμεύτηκε να περικόψει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως «όργανο προπαγάνδας που δεν σέβεται τα χρήματα των πολιτών».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην απάντησή του επισημαίνει επίσης ότι το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, «προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ – ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο)». Επίσης, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος, ενώ είναι πλεονασματική συνεισφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό, με το ύψος της προσφοράς της για το 2016, να κυμαίνεται στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της σημειώνει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει εμμονικά – παρά τις τεκμηριωμένες κάθε φορά απαντήσεις μας – να επιτίθεται στην ΕΡΤ, αποκρύπτοντας τα δικά του μεγάλα και τραγικά λάθη, καθώς και της Ν.Δ. στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη, έχει δόση αυτοκριτικής ή αναπαράγετε φαιδρότητες, ότι τα 3 ευρώ είναι πλέον πολλά για τη σημερινή ΕΡΤ, όταν και εσείς ο ίδιος τα καθιερώσατε ως απαραίτητα για ανταποδοτικό τέλος στην Αθηνοκεντρική ΥΠΟδεκαπλάσια ΝΕΡΙΤ ; Όσο εσείς κ. Μητσοτάκη και οι λογογράφοι σας επιμένουν στα ψεύδη και στις αοριστίες εμείς θα επιμένουμε να σας το υπενθυμίζουμε.

Αν όπως λέτε θα μειώσετε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ 1,5 ευρώ το μήνα ώστε να μπορεί να βιοποριστεί! μια οικογένεια 4μελής, (την οποία βέβαια εσείς έχετε φέρει σε αυτή την κατάσταση ανάγκης) πού θα βρείτε αντίστοιχο ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για να καλύψετε το έλλειμμα που δημιουργείται στον κρατικό προϋπολογισμό ;
Ποιους φόρους θα αυξήσετε ή ποιους νέους θα επιβάλλετε; Αν έχετε θάρρος και έχετε κάτι να πείτε κ. Μητσοτάκη, ζητήστε εξεταστική επιτροπή για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Για το πόσο κόστισε αυτό το λουκέτο στο ελληνικό δημόσιο. Επίσης κ. Μητσοτάκη όσο αποκρύπτετε εσείς, εμείς θα σας ρωτάμε: Για τα μεγάλα σκάνδαλα που έγιναν επί Ν.Δ. στην ΕΡΤ, όπως τη διασπάθιση – κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τα μεγάλα μπόνους, τους υπέρογκους μισθούς στους εκλεκτούς, τις απλήρωτες – γκρίζες διαφημίσεις, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τις προσλήψεις συγγενών και κομματικών στελεχών της κυβέρνησης που ενώ πληρώνονταν από την ΕΡΤ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν πατούσαν το πόδι τους στην ΕΡΤ. Για όλα αυτά κ. Μητσοτάκη και πολλά άλλα για τα οποία ευθυνόσαστε, κατηγορήσατε την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της ώστε να την κλείσετε. Για την αφαίμαξη των “φιλέτων” της περιουσίας της ΕΡΤ. Για τον διαγωνισμό της Digea που είχε σαν προαπαιτούμενο το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Για τη συμπόρευσή σας με την Digea και την ΕΙΤΗΣΕΕ, ώστε να συνεχιστεί η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο εις βάρος της ΕΡΤ, ακολουθείτε ακόμα και την ίδια τακτική συκοφάντησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με σκοπό το νέο “μαύρο”. Κύριε Μητσοτάκη, ο κατάλογος είναι μακρύς. Αν μπορείτε απαντήστε έστω και μόνο σ’ αυτά. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε» καταλήγει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.