Νέες κορυφές επιτυχίας κατέκτησε το pronews.gr: 138.377.205 σελίδες διαβάστηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε 4 μήνες!

Νέες κορυφές επιτυχίας κατέκτησε το pronews.gr: 138.377.205 σελίδες διαβάστηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε 4 μήνες!

To pronews.gr μετά από μια διετία που καθιερώθηκε ως μία από τα μεγαλύτερες ελληνικές πολιτικές ιστοσελίδες (με την “προίκα” φυσικά του παλιού, ιστορικού και πάντα “ζωντανού” defencenet.gr) κλείνει σε λίγους μήνες 12 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας μέσα στα οποία άλλαξε τα πάντα μέσα στο ελληνικό διαδίκτυο.

Εγινε το πρώτο ελεύθερο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης υψηλής αναγνωσιμότητας που δεν ανήκε σε τραπεζίτες, εφοπλιστές ή βιομήχανους ούτε έχει πάρει δανεικά κι αγύριστα τραπεζικά δάνεια για να συντηρηθεί.

Είναι κακό όλοι οι παραπάνω να επενδύουν στα ΜΜΕ; Όχι, βέβαια! Το κακό είναι ότι τα ΜΜΕ μετατρέπονται σε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ή Εξυπηρέτησης. Κομμάτων, τραπεζών, διαφημιστών, εταιρειών κλπ.

Το pronews.gr πριν από 4 μήνες και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου 2017, άλλαξε ολοκληρωτικά το lay-out, την μορφή την ιστοσελίδας και του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονταν οι ειδήσεις.

Ηταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή από το 2011. Μια αλλαγή που ακόμα και δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς συντακτικό επιτελείο και αναγνώστες αναζητούν από κοινού, σε μια αέναη διαδικασία την ιδανική διαδραστική σχέση: Το διαδίκτυο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Μεγαλώνει, εξελίσσεται, μαθαίνει, προσαρμόζεται, επεκτείνεται.

Το pronews.gr κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη αυτοδιαχειριζόμενη πλατφόρμα διαδραστικής επικοινωνίας στο ελληνικό διαδίκτυο με χιλιάδες μηνύματα σε ημερήσια βάση, εκτός από τους περίπου 200.000 διαφορετικούς αναγνώστες που το επισκέπτονται ανά ημέρα, απλώς και μόνο γιατί χάραξε από την αρχή μια πολιτική, όπου όλοι έχουν φωνή μέσα από την ιστοσελίδα, αρκεί να έχουν να πουν, κάτι που εξέλιξε την επικοινωνία μεταξύ των εκατομμυρίων αναγνωστών, αλλά και πολλαπλασίασε την δυναμική της

Και είναι πράγματι, πολλά τα εκατομμύρια των ανγνωστών του pronews.gr: Με μέσο όρο 16 εκατομμύρια μοναδικούς αναγνώστες το 2015 και το 2016, εφέτος, όλες οι ενδείξεις είναι ότι στο τέλος της χρονιάς θα σπάσει και αυτό το όριο.

Από την 1η Ιουνίου από την ημέρα που άλλαξε η εμφάνιση της ιστοσελίδας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, μια περίοδο που παραδοσιακά η αναγνωσιμότητα πέφτει σε ένα ποσοστό 30% λόγω θέρους, δηλαδή μια άγονη περίοδο για τις επισκεψιμότητες, κατά κανόνα χωρίς ειδήσεις και με τους αναγνώστες σε διακοπές, το pronews.gr είχε, βάσει των στοιχείων της Google, 4.369.892 αναγνώστες!

Και αυτό δεν θα είναι παρά το 25% της προβλεπόμενης ετήσιας επισκεψιμότητας του pronews.gr για το 2017!

Η αλλαγή, η βελτίωση, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της νέας σελίδας έδωσε την δυνατότητα να εκφραστεί ακόμα πιο έντονα η πιστότητα των αναγνωστών στο pronews.gr και να αποφέρει απίστευτα εντυπωσιακά στοιχεία: 138.377.205 σελίδες διαβάστηκαν σε μόλις τέσσερις μήνες!

Με μέση διάρκεια παραμονής στην σελίδα του pronews.gr τα 9,2 λεπτά και 4,34 σελίδες ανά επίσκεψη! Σε συνδυασμό με τα περίπου 32 εκατομμύρια συνδέσεις έχουμε έναν συνολικό χρόνο παραμονής 295.173.260 λεπτά, “μελέτης” και ενημέρωσης των αναγνωστών από το pronews.gr!

Απίστευτος χρόνος παραμονής για μια ιστοσελίδα ειδήσεων με τόσο ευρεία βάση αναγνωστών!

Και βέβαια όλα αυτά τα στοιχεία συνδυαζόμενα μεταξύ τους, αποδεικνύουν και κάτι άλλο: Οτι αντίθετα με την μεγάλη πλειοψηφία μικρών ή μεγάλων “παικτών” του χώρου, δεν έχουμε υποκύψει στον πειρασμό να “πειραχθούν” τα στοιχεία μας από call-centers που μοιράζουν απλόχερα αναγνώστες-φαντάσματα, τους οποίους εν συνεχεία σερβίρουν οι διαφημιστικές εταιρείες τους ανυποψίαστους διαφημιζόμενους που πληρώνουν με πραγματικά λεφτά για αναγνώστες-φαντάσματα.

Στην μέτρηση δεν περιλαμβάνονται μερικές χιλιάδες blogs που σε μηνιαία βάση διαβάζονται από περισσότερους από 500.000 αναγνώστες και μας κάνουν την τιμή καθημερινά να αναπαράγουν τις ειδήσεις μας.

Και όλα αυτά ενώ το facebook, ουσιαστικά έχει κλείσει ως μέσο αναπαραγωγής και διάδοσης των ειδήσεων, καθώς πλέον για να φτάσει η είδηση στους αναγνώστες πρέπει το Μέσο να πληρώσει αδρά το facebook, μια διαδικασία που εμείς αρνούμαστε να ακολουθήσουμε.

Παρ’όλα αυτά και παρά τον αποκλεισμό αυτών που δεν πληρώνουν για να αξιοποιήσουν την δυναμικη του FB, δεκάδες χιλιάδες είναι τα share των αναγνωστών του pronews.gr: Η τεράστια βάση των πραγματικών αναγνωστών καταφέρνει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Ετσι το ιδιο θέμα στο pronews.gr, κάνει 1000-2000 share και το ίδιο θέμα σε άλλες ιστοσελίδες της πρώτης πεντάδας του ελληνικού διαδικτύου στην οποία βρίσκεται και το pronews.gr, κάνει 30-40 ή το πολύ 150 share! Είναι κι αυτός ένας καλός δείκτης της πιστότητας, της εμπιστοσύνης και του πραγματικού αριθμού των αναγνωστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα αυτά δεν τα φτιάξαμε μόνοι μας. Τα φτιάξαμε μαζί σας. Και μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε για να υπάρχει στο διαδίκτυο μια ελεύθερη και σοβαρή φωνή που να γίνεται φόβητρο της εξουσίας και αρωγός των πολιτών…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.