Τελείωσε η διαδικασία κατάθεσης φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών – 6 οι υποψήφιοι

Τελείωσε η διαδικασία κατάθεσης φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών – 6 οι υποψήφιοι

Tελείωσε πριν απο λίγο η διαδικασία κατάθεσης φακέλων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, τον οποίο θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τελικώς οι υποψήφιοι είναι 6 καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη να κατεβαίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία στην κούρσα της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, πως η έβδομη άδεια θα… περιμένει κάποιον ή κάποιους να τη διεκδικήσουν.

Μαζί με τον φάκελο, απαραίτητο ήταν ένα παράβολο 30.000 ευρώ και μια εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Όσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια. Αν είναι περισσότεροι από 7 θα γίνει δημοπρασία η οποία, χρονικά, προσδιορίζεται από Απρίλιο και μετά.

Με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν καταθέσει ήδη φάκελο ο ΣΚΑΙ, το Star, ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Ε και η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε»

Ο γενικός διευθυντής του Star Κάρολος Αλκαλάι ήταν εκείνος που βρέθηκε στα γραφεία του ΕΣΡ για να καταθέσει το φάκελο με την αίτηση.

Λίγη ώρα αργότερα το κουτί του έφτασε και ο απεσταλμένος του Alpha.

Τον ANT1 εκπροσώπησε ο Στρατής Λιαρέλης

Λίγο πριν από τις 14:00 έφτασε στα γραφεία του ΕΣP και ο εκπρόσωπος του Epsilon.

Έκπληξη από τον Βρυώνη

Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση της κούτας από την εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.». Όπως αποδείχθηκε είναι συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Epsilon άλλωστε δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να είναι ένας από εκείνους που θα διεκδικούσε άδεια.

Εκπρόσωπος της εταιρίας στο ΕΣΡ ήταν ο Μάκης Γιομπαζολιάς, ο οποίος είχε και σύντονο τετ α τετ με τον Στρατή Λιαρέλη του ΑΝΤ1.

Τραγικές εξελίξεις στο Mega

Την ίδια ώρα τραγικές είναι οι εξελίξεις στο Mega, αφού με απόφαση των μετόχων το κανάλι θα βρεθεί εκτός κούρσας διεκδίκησης πανελλαδικής άδειας, κάτι που σύμφωνα με τη νομοθεσία θα οδηγήσει στο κλείσιμο του σταθμού στα τέλη Φεβρουαρίου.

Περίπου στις 17.30 το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο.

Από εχθές τα γραφεία του ΕΣΡ, φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018. Στη διαδικασία αυτή παρόντες θα είναι δύο εκπρόσωποι από κάθε υποψήφιο, ενώ δεν προβλέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και καμερών, οι οποίοι θα απουσιάζουν και κατά την διαδικασία της παραλαβής των φακέλων αιτήσεως.

Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες,που αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει τουλάχιστον έναν από τους φακέλους, και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους που θα περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, κατά την οποία θα γίνει λεπτομερής έλεγχος και θα διαρκέσει από ενάμισι ως και τρεις μήνες.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποσφράγισης των φακέλων των υποψηφιοτήτων, δίνεται περιθώριο δέκα ημερών μέσα στο οποία μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις.

Έως και τρεις μήνες ο έλεγχος του φακέλου

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 την Πέμπτη, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Eollvs3D8To

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1ugfat8Uzho

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.