ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«ΙΜΙΑ 1996 – Η ΑΛΗΘΕΙΑ»: Ενα βιβλίο-ντοκουμέντο για την μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

«ΙΜΙΑ 1996 – Η ΑΛΗΘΕΙΑ»: Ενα βιβλίο-ντοκουμέντο για την μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Είκοσι δύο χρόνια μετά την μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, η κρίση των Ιμίων «στοιχειώνει» την ελληνική εξωτερική πολιτική, αλλά και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς τα αποτελέσματά της και η άρνηση της κυβέρνησης Σημίτη (της πρώτης μετα-παπανδρεϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) να υπερασπιστεί το ελληνικό έδαφος, άφησαν ανεξίτηλα σημάδια: «Γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο, τα ίδια τα Ιμια θεωρητικά και μόνο στην ελληνική επικράτεια αφού δεν μπορεί να τα πατήσει πόδι Ελληνα και τρεις νεκρούς αξιωματικούς του ΠΝ.

Η πρώτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212ΑSW ΠΝ21, μέχρι σήμερα αποδίδεται σε “ατύχημα”. Τα στοιχεία από το ελικόπτερο που ανασύρθηκε, δείχνουν κατάρριψη.

Έτσι, το συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο δεν «ξεθώριασε» στη συλλογική μνήμη, αλλά παραμένει ζωντανό και έχει πλέον καταστεί σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Είκοσι δύο χρόνια μετά όμως επιβάλλεται να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ποια ήταν τα πραγματικά γεγονότα; Τι είπαν και τι έγραψαν οι πρωταγωνιστές τους;

Ποιες ήταν οι παράμετροι της κρίσης; Πώς και γιατί εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα; Τελικά η Ελλάδα υπέστη ήττα ή απέφυγε έναν πόλεμο; Και αν επέλεγε τον πόλεμο, τι θα γινόταν;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα αυτά σε ένα βιβλίο, «ΙΜΙΑ 1996 – Η ΑΛΗΘΕΙΑ» που συγκεντρώνει μαρτυρίες, γεγονότα και ιστορικά στοιχεία και κυκλοφορεί αύριο δωρεάν με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.