ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρα ένα βιβλίο κι ένα συλλεκτικό τεύχος ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρα ένα βιβλίο κι ένα συλλεκτικό τεύχος ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δύο μεγάλα δώρα: Ενα βιβλίο για τη δράσης της CIA στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο κι ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ για την Άλωση της Πόλης το 1453 από τους Τούρκους.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά η Αλωση της Πόλης είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο και διδακτικό ιστορικό ανάγνωσμα που καταδεικνύει ότι το μόνο βέβαιο στην ιστορία είναι πώς όποιο Εθνος δεν μαθαίνει από τα λάθη του, εν συνεχεία πληρώνει το ιστορικό τίμημα.

Το βιβλίο για την CIA, την μεγαλύτερη και ισχυρότερη υπηρεσία πληροφορίων που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης και την δράση της στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική έκδοση για τα ελληνικά δεδομένα.

– Πολεμώντας από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο: Επιχειρήσεις σε όλη τη Θράκη προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του ΓΕΣ

Όταν στο πλαίσιο της σύγκρουσης νεο-οθωμανών και κεμαλικών στην Τουρκία, στις 20 Ιανουαρίου 2010, η τουρκική εφημερίδα Taraf αποκάλυψε το τουρκικό σχέδιο «BALYOZ» («Βαριοπούλα») που προέβλεπε εισβολή στην Ελλάδα το 2003 και κατοχή του βόρειου Έβρου όλα άλλαξαν για τα ελληνικά Επιτελεία καθώς αντιλήφθηκαν ότι ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός, όντως άφηνε κρίσιμα κενά στην περιοχή του βόρειου Εβρου.

Ο νέος σχεδιασμός του ΓΕΣ προβλέπει πλέον ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις στα μετόπισθεν, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, διείσδυση από βορρά των τουρκικών δυνάμεων μέσω της Βουλγαρίας αλλά και τοπικές εξεγέρσεις εξτρεμιστικών μουσουλμανικών στοιχείων. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες από το εξαιρετικό ρεπορτάζ.

– Στη νέα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» υπάρχει ακόμα αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών και την επιλογή του τύπου, αλλά και για το σκεπτικό του ΠΝ

Η προμήθεια γαλλικών φρεγατών ή κορβετών έχει επανέλθει στο προσκήνιο καθώς το ΠΝ αναζητά εναγωνίως μια κύρια μονάδα επιφανείας μέσω της οποίας θα μπορέσει να σχηματίσει μια ικανή δύναμη ναυτικής αποτροπής απέναντι σε ένα τουρκικό Ναυτικό που μετεξελίσσεται σε μία παγκόσμια ναυτική δύναμη με τη ναυπήγηση του LPD ή καλύτερα «μίνι» αεροπλανοφόρου Anadolu, των φρεγατών Istif, των φρεγατών μεγέθους αντιτορπιλικού TF-2000, των κορβετών stealth του προγράμματος Ada, των υποβρυχίων Type 241T κλπ.

Ακόμα διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

– P-3ΗΝ Orion

Tο ΠΝ αποκτά το καλύτερο ΑΦΝΣ της Ευρώπης. Το αεροσκάφος που θα βγει από το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν θα είναι ένα απλό ΑΦΝΣ αλλά μια πλατφόρμα καθηκόντων C3 με πρωτοφανείς ικανότητες στην συλλογή και μετάδοση πληροφοριών και στον έλεγχο και διοίκησης.

– LINK-16: «Αόρατος»πολλαπλασιαστής ισχύος: Η «καρδιά» του προγράμματος αναβάθμισης των F-16

Πολλοί νομίζουν ότι το ραντάρ AESA θα είναι το σημαντικότερο στοιχείο της συζητούμενης αναβάθμισης των μαχητικών F-16 της ΠΑ. Αυτό δεν είναι ακριβώς. Η «καρδιά» όλου του προγράμματος θα είναι το Link 16 είναι το πιο σύγχρονο σήμερα σύστημα ανταλλαγής πακέτων δεδομένων που χρησιμοποιείται για σκοπούς ανταλλαγής τακτικών πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων ή πλατφορμών παρέχοντας πρωτοφανείς δυνατότητες.

– Tu-160M2: Η αποκάλυψη του «νέου» ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού

Η αποκάλυψη του πρωτότυπου του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M2 στις εγκαταστάσεις της Kazan τον περασμένο Νοέμβριο απέδειξε ότι μόνο εξωτερικά το εν λόγω αεροσκάφος μοιάζει με το αρχικό Tu-160. Oυσιαστικά πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό αεροσκάφος με μόνο κοινό σημείο την άτρακτο.

– Βόρεια Συρία: Οι άξονες της τουρκικής εισβολής – Tα πρώτα διδάγματα

Η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» η οποία εξαπολύθηκε στην βόρεια Συρία για την εξουδετέρωση του YPG ολοκληρώνεται παρά τις απώλειες και τους βραδείς αρχικούς ρυθμούς της.. Η αντίσταση από τις κουρδικές δυνάμεις αν και αρχικά ισχυρή εν τέλει κάμπτεται. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τα διδάγματα από τις επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού, τις πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις μετά το 1974 στην Κύπρο.

– Πολεμική Αεροπορία Vs Turk Hava Kuvetleri: Ο πόλεμος στoυς ουρανούς του Αιγαίου & της Αν.Μεσογείου από το 1964 μέχρι σήμερα

Από τα γεγονότα της Κύπρου το 1964 μέχρι και την εναέρια σύγκρουση και πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16C Block 52+ Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη το 2006 έχουν μεσολαβήσει συμβάντα, από τα οποία πολλά έχουν κρατηθεί μυστικά από την κοινή γνώμη.

Η ιστορία της δράσης των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με αντικείμενο την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας ξεκίνησε με την δράση της 348 Μοίρας, πάνω από την Κύπρο το καλοκαίρι του 1964, με αεροσκάφη RF-84F.

Π

– Υποψήφια αντιαρματικά συστήματα για τον ΕΣ: Σε αναζήτηση «φονέα» των τουρκικών ALTAY

Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα του δεκαετούς ελληνικού εξοπλιστικού σχεδιασμού 2013-2023 είναι και η προμήθεια 72 αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, 72 θερμικών διοπτρών σκόπευσης και 72 οχημάτων φορέων συνολικού προϋπολογισμού 78,5 εκατ. ευρώ (χωρίς τα οχήματα) και εκατοντάδων εκτοξευτών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς και χιλιάδων αντιαρματικών βλημάτων μικρού βεληνεκούς. Διαβάστε ποια είναι τα υποψήφια συστήματα.

– «Ο πόλεμος των αγωγών»: East Med vs Turkish Stream και η Ελλάδα «στη μέση»

Το «πράσινο φως» που πήρε από την Κομισιόν η χρηματοδότηση ύψους 34,5 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. για τις τελικές τεχνικές μελέτες του αγωγού East Med από θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου προς την ηπειρωτική Ελλάδα δια μέσου της Κρήτης, ανοίγει νέες πρωτόγνωρες προοπτικές για το ενεργειακό σύμπλοκο στην Α. Μεσόγειο, στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

– Αντιτορπιλικά «Δόξα» & «Νίκη»: Ο «κορμός» του Βασιλικού Ναυτικού μετά τον Β’ ΠΠ

Τα αντιτορπιλικά «Δόξα» και «Νίκη» του Ελληνικού Ναυτικού παρελήφθησαν από τις ΗΠΑ το 1950 και για 20 χρόνια αποτέλεσαν δυο κύριες μονάδες του Στόλου. Προέρχονταν από την κλάση του αμερικανικού Ναυτικού Gleaves η οποία ξεκίνησε να ναυπηγείται μεταξύ των ετών 1938 και 1942 αποδίδοντας 66 συνολικά σκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.