ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυκλοφόρησε η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρα 2 βιβλία για τον Εμφύλιο και τεύχος Π&Ι για την «Μικρασιατική Εκστρατεία»

Κυκλοφόρησε η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρα 2 βιβλία για τον Εμφύλιο και τεύχος Π&Ι για την «Μικρασιατική Εκστρατεία»

Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δώρο δύο βιβλία από την σειρά «Εμφύλιος Πόλεμος 1946-1949» και ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού «ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ» με αφιέρωμα στην Μικρασιατική Εκστρατεία!

Πρόκειται για μοναδική δωρεάν προσφορά στα χρονικά του ελληνικού Τύπου, η οποία προσφορά φυσικά συνοδεύεται από την πλούσια ύλη του περιοδικού και πιο συγκεκριμένα από:

– Ερευνα για την πορεία του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16 Block 52+ & Adv. Πλέον έχει καθοριστεί η τελική μορφή της αναβάθμισης και το πρόγραμμα ξεκινά εντός του θέρους με την προοπτική να έχει ολοκληρωθεί το 2025.

Ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση του αεροσκάφους που που θα αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-35A, εκτός βέβαια από τα τουρκικά F-16 CCIP και υπό ποίες προϋποθέσεις ίσως καταφέρει να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-35. Σε ποια φάση βρίσκεται αυτή την στιγμή το πρόγραμμα και τι κινδύνους αντιμετωπίζει.

Επίσης στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα διαβάσετε:

– ΑΕΡΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η κάθετη υπερκέραση & οι ελληνικές δυνατότητες

Οι αεραποβατικές επιχειρήσεις αποτελούν μια σημαντική και κρίσιμη παράμετρο του αποκαλούμενου δόγματος του αεροεδαφικού πολέμου. Ως αεροεδαφικός πόλεμος νοείται η μορφή των επιχειρήσεων κίνησης στρατευμάτων μέσω εναερίων μέσων, τα οποία μπορεί να είναι ελικόπτερα ή μεταφορικά αεροσκάφη, και η συνεχής υποστήριξή τους με επιθετικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα για την επίτευξη ενός αντικειμενικού σκοπού.

-ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ: Θα κυριαρχήσουν στο μελλοντικό πεδίο μάχης απέναντι στα άρματα;

Οι δυνάμεις Πεζικού, οι οποίες καλούνται ουσιαστικά να καταλάβουν έναν χώρο και να τον διαφυλάξουν, αντιμετώπιζαν πάντοτε με ιδιαίτερο σεβασμό αλλά και φόβο τα άρματα μάχης, τα οποία αναπόφευκτα βελτιώνονταν παράλληλα με την εξέλιξη των υπόλοιπων οπλικών συστημάτων και διαδικασιών.

-ΜΑΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: Από το Στάλινγκραντ στην Ανατολική Γούτα – Τακτικές & διδάγματα ​

Η μάχη εντός αστικών περιοχών θεωρείται σήμερα ως το πλέον περίπλοκο και απαιτητικό σενάριο μάχης. Από το Στάλινγκραντ στο Γκρόζνι και από τον Λίβανο και τη Γάζα στο Χαλέπι και τη Δαμασκό οι πολεμικές επιχειρήσεις σε πόλεις φαντάζουν και είναι εφιαλτικές για πολλούς λόγους.

Πρώτα και κύρια για τον ίδιο τον άμαχο πληθυσμό, ο οποίος θα υποστεί τρομακτικές απώλειες. Ύστερα για τον αμυνόμενο καθώς αφενός πρέπει να προστατέψει την πόλη χωρίς να την καταστρέψει ολοσχερώς και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες σε αμάχους και αφετέρου γιατί πρέπει να αμυνθεί με κάθε μέσο.

Από την άλλη πλευρά, ο επιτιθέμενος αδιαφορώντας για την ύπαρξη των αμάχων θα χρησιμοποιήσει την πόλη, τα κτίρια και τις υποδομές της για την εξυπηρέτηση των δικών του επιθετικών σχεδίων. Αναμφισβήτητα ο αγώνας σε αστικές περιοχές αποτελεί το αιματηρότερο και πιο αβέβαιο –ως προς το αποτέλεσμα– είδος πολεμικών επιχειρήσεων.

– ΘΡΑΚΗ: Δ’ Σ.Σ. Vs 1ης Στρατιάς:Τρόποι πιθανής διάτρησης της τουρκικής διάταξης μάχης

Χρήζει περαιτέρω ανάλυσης το σκεπτικό του σχεδίου «Βαριοπούλα», σύμφωνα με το οποίο οι ΤΕΔ θα πραγματοποιούσαν διπλή επιθετική ενέργεια κατά των δυνάμεών μας στην περιοχή του «τριγώνου του Έβρου» μέσω προγεφυρώματος (Π/Γ) στο Κάραγατς, σε εύρος 12 χιλιομέτρων περίπου, και στην περιοχή του Έβρου μεταξύ Ερυθροποτάμου και Ποτιστικού ρέματος, σε εύρος 16 χιλιομέτρων περίπου.

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες των OSA-AKΜ (SA-8b Gecko) & ΜΙΜ-23 Improved Hawk

Σε 1 δισ. ευρώ με σημερινές τιμές, ανέρχονται οι οικονομικές ανάγκες αναβάθμισης της ελληνικής αεράμυνας τα επόμενα επτά χρόνια προκειμένου να αντικατασταθούν τα αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα SHORADS, OSA-AKΜ (SA-8b Gecko) αλλά και τα μεσαίου βεληνεκούς ΜΙΜ-23 Improved Hawk.

Το πρόγραμμα αντικατάστασής των OSA έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πέρσι, το 2017, και για τον λόγο αυτό είχαν διατεθεί 560 εκατ. ευρώ στο δεκαπενταετές του 2011, αλλά φυσικά δεν έγινε τίποτα από αυτό.

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 1974-2018: Οι χαμένες ευκαιρίες

Αν αναζητούσε κανείς ένα παράδειγμα που να μπορεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 44 χρόνια, ίσως να του χρησίμευε η περίπτωση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, μία υπόθεση που αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια και ευκρίνεια τις χαμένες ευκαιρίες και την τελική, σχεδόν ολική, απαξίωση.

-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Οι συνθήκες που δημιουργεί η ανάδειξη κυβερνήσεων που απορρίπτουν την συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ»

Ασφυκτικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την μεταναστευτική κρίση. Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η δυσφορία λαών και κυβερνήσεων σε όλο και περισσότερα κράτη της Ευρώπης για τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι χωρίς να υπολογίζουν κράτη, σύνορα, λαούς δημιουργούν τη δική τους ξεχωριστή πραγματικότητα.

-Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία κατά τον Μεσοπολέμο: Ανασυγκρότηση και προμήθεια νέων αεροσκαφών

Μετά τη λήξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας ακολούθησε μια σχετικά μακρά ειρηνική περίοδος, κατά την οποία η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία (ΕΒΑ) ανασυγκροτήθηκε και εκσυγχρονίστηκε, όσο το επέτρεπαν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.