ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα ρωσικά ΜΜΕ για την αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα: «Πιθανότατα φεύγει το φθινόπωρο»

Τα ρωσικά ΜΜΕ για την αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα: «Πιθανότατα φεύγει το φθινόπωρο»

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη για την επιστροφή του πρεσβευτή στην Ελλάδα. Πιθανότατα θα φύγει από τη Ρωσία το φθινόπωρο, στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο TASS ελληνική διπλωματική πηγή.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αντικατασταθεί από νέο πρεσβευτή.

Στο μεταξύ, πηγή από το ελληνικό ΥΠΕΞ δήλωσε στο Sputnik ότι η αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή δεν είναι εχθρική κίνηση προς τη Ρωσία και δεν σχετίζεται με την ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

«Δεν ανακαλείται ο πρεσβευτής στη Ρωσία. Υπάρχουν πλάνα αντικατάστασής του. Αν ο πρεσβευτής ανακαλούνταν, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε ήδη εκδώσει σχετικό σημείωμα και ο πρεσβευτής θα είχε ήδη φύγει», ανέφερε η πηγή, ενώ σημείωσε ότι η διαρροή του εσωτερικού εγγράφου (σ.σ. για την αντικατάσταση του πρεσβευτή) συνέπεσε με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά τα δύο θέματα δεν σχετίζονταν. «Ηταν ένα έγγραφο για εσωτερική χρήση, για πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν περίμενε αυτή τη διαρροή», ανέφερε η πηγή στο Sputnik.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημείωσε ότι η απόφαση αντικατάστασης του πρεσβευτή στη Ρωσία δεν έχει εγκριθεί ακόμη, ενώ ανέφερε ότι μια συνάντηση εργασίας για τις προτάσεις του υπουργού για τους πρεσβευτές θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.