Πρόθεση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της ΕΡΤ καταγγέλλουν στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Πρόθεση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της ΕΡΤ καταγγέλλουν στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκχωρήσει λειτουργίες της ΕΡΤ σε ιδιώτες, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με το ΔΣ της “Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ”.

Η ΕΡΤ των 19 περιφερειακών σταθμών, των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών, της υβριδικής και δορυφορικής τηλεόρασης λειτουργεί σήμερα με μειωμένο κατά 30% ανταποδοτικό τέλος σε σχέση με τις, προ κρίσης, εποχής και με το ίδιο ανταποδοτικό τέλος της ΝΕΡΙΤ των 500 εργαζομένων και της ανύπαρκτης παραγωγής, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνιζαν, δε, ότι περαιτέρω περικοπή του, και τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνουν αυτόματα κλείσιμο κρίσιμων για την περιφέρεια και τη δημοκρατία δομών, μη μετάδοση των μεγάλων γεγονότων, ακύρωση των ποιοτικών παραγωγών μυθοπλασίας και περαιτέρω εκχώρηση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης σε ιδιώτες. Ο κ. Μητσοτάκης τα γνωρίζει όλα αυτά, όπως γνωρίζει και το πολιτικό Βατερλώ που προκάλεσε στην μνημονιακή κυβέρνηση του το μαύρο που επιβλήθηκε την προηγούμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό οραματίζεται σήμερα μια ΕΡΤ γκρίζα, ημι-ιδιωτικοποιημένη, αδύναμη να επιτελέσει το ρόλο της. Οι εργαζόμενοι όμως που έζησαν την καταστροφή του μαύρου και οι χιλιάδες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στην ανοιχτή ΕΡΤ δεν έχουν κοντή μνήμη. Σήμερα, γιορτάζουμε το τέλος των μνημονίων και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον κ. Μητσοτάκη, ανέφεραν οι κύκλοι του ΨΗΠΤΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.