ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γερμανικός τύπος για ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστερά δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς»

Γερμανικός τύπος για ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστερά δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς»

«Η αριστερά δεν κατόρθωσε κατά την πρόσφατη, βραχύβια άνθησή της να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς» σχολίασε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει επικριτικά την ευρωπαϊκή αριστερά, επιρρίπτοντάς της έλλειψη οράματος και αδυναμία να καταθέσει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.

Ο σχολιαστής της εφημερίδας του Μονάχου θυμίζει την άνοδο αριστερών πολιτικών κομμάτων και κινημάτων διαμαρτυρίας στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν», επισημαίνει η SZ. Σήμερα «η γερμανίδα αριστερή πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ φωνάζει ‘Ξεσηκωθείτε’ (σ.σ. μια πρωτοβουλία αριστερής συσπείρωσης), όμως το κάλεσμα φαίνεται ότι κάνει λίγους να σηκωθούν από την πολυθρόνα τους.

Ο Έλληνας Γιάνης Βαρουφάκης, άλλοτε προβεβλημένη μορφή της αριστεράς, είναι σήμερα απλά ομιλητής σε διαλέξεις. Στη Γαλλία, η άνοδος του Εμμανουέλ Μακρόν ώθησε τη γαλλική αριστερά σχεδόν σε ανυποληψία.

Πολλοί άνθρωποι είναι μεν με κάποιον τρόπο δυσαρεστημένοι με την κατάσταση του κόσμου και τις κοινωνικές δυσχέρειες, ωστόσο μόνο λίγοι φαίνεται να βλέπουν τον αντικαπιταλισμό ως αντίδοτο».

Ο σχολιαστής επισημαίνει ότι «η αριστερά δεν κατόρθωσε κατά την πρόσφατη, βραχύβια άνθησή της […] να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς.

Η Ελλάδα δεν ξέφυγε από την παγίδα του χρέους επειδή ο Αλέξης Τσίπρας υλοποίησε την εναλλακτική πολιτική που είχε υποσχεθεί, αλλά επειδή αποδέχθηκε τους όρους των Βρυξελλών.Αυτό δεν ήταν εκείνο που προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι η τελευταία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης θα ακολουθήσει μάλλον τον δρόμο που είχε διαβεί προηγουμένως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – (σ.σ. τον δρόμο που οδηγεί) στο περιθώριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.