ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μήνυση κατά του αντιπροέδρου του Alpha Δήμου Βερύκιου για την ανάρτηση της Παναγιάς της Αρουραίας

Μήνυση κατά του αντιπροέδρου του Alpha Δήμου Βερύκιου για την ανάρτηση της Παναγιάς της Αρουραίας

Ο δικηγόρος-καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νικόλαος Βασιλειάδης κατέθεσε εκ μέρους της πολιτικής παράταξης ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’ μήνυση κατά του αντιπροέδρου του Alpha, δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου για την ανάρτηση της Παναγίας και του Χριστού με το πρόσωπο… αρουραίων!

Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Νικολάου Βασιλειάδη του Αναστασίου, Δικηγόρου – Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατοίκου Νέας Κρήνης Δήμου Καλαμαριάς Ν. Θεσσαλονίκης, οδός Κανάρη αρ. 33, ΤΚ 55132, τηλ: 6936850112, ΑΦΜ: 055177607, Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του πολιτικού κόμματος ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’.

ΚΑΤΑ

Δήμου Βερύκιου του Αναστασίου, κατοίκου Αθηνών, δημοσιογράφου και αντιπροέδρου της ΑΛΦΑ Δορυφορικής τηλεόρασης.

Αθήνα 29η Αυγούστου 2018

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελεύ,

Εκθέτω στην κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο.

Την Κυριακή 19η Αυγούστου 2018 ο περί ου ο λόγος μηνυόμενος ανέβασε στο διαδίκτυο την κάτωθι προσβλητική ανάρτηση:

Στην αρχική του ανάρτηση ο δημοσιογράφος έγραψε:

«Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την «Παναγιά την Αρουραία”, προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου… Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία…».

Η φωτογραφία που ανέβασε χθες ο Δήμος Βερύκιος στο Twitter με την «Παναγιά την Αρουραία».

Αναμφίρρηστα, η ως άνω ανάρητηση ενέχει μία βαθύτατη προσβολή για το πρόσωπο του Χριστού μας και της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιερά δηλαδή πρόσωπα της χριστιανικής πίστης και ορθόδοξης παράδοσης.

H ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, νόμιμος πολιτικός σχηματισμός (της οποίας έχω την τιμή να τυγχάνω πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος), ως σταθερός πυλώνας Αρχών και Αξιών που προάγουν το Πνεύμα και την ιστορική Ανάδειξη του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, θεωρεί πρόδηλα ανοίκεια και βλάσφημη αυτήν την ανάρτηση, «ως προσβάλλουσες την πίστη μας, τη δημόσια αιδώ και φυσική τάξη».

Καθόσον, τέτοιες εκδηλώσεις στρέφονται ενάντια στον πυρήνα της Ορθόδοξης Πίστης, προκαλώντας και αισθήματα θρησκευτικού μίσους, καθόσον, η ‘’επίθεση’’ – αυταπόδεικτη προσβολή των πιο ιερών θρησκευτικών συμβόλων μας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αναρτήσεις υβριστικών σχολίων έναντι του μηνυομένου ή συμπαράστασής του, υποθάλποντας, τοιουτοτρόπως, την έξαψη θρησκευτικών παθών.

Τέτοιες συμπεριφορές, ως μη έδει, πασιφανώς δε γίνονται αποδεκτές από την Ελληνική Κοινωνία και είναι καταδικαστέες, τόσο από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, όσο και από σύσσωμο τον Ελληνικό Λαό.

Πέραν όμως της ηθικής διάστασης του ζητήματος, επί του οποίου βεβαίως η Δικαιοσύνη υποχρεούται να λάβει θέση, υπάρχει και η νομική πτυχή, που άπτεται των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Διότι, όπως θα παρατηρήσετε και στη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί και βεβαίως έχει κυκλοφορήσει σε λίαν ευρεία κλίμακα στο διαδίκτυο, εμφανίζονται – φευ – τα πρόσωπα του Χριστού μας και της Παναγίας μας, με πρόσωπα αρουραίων (δηλαδή τρωκτικών), προσβάλλοντας ευθέως τα ως άνω θρησκευτικά σύμβολα.

Μετά ταύτα, εμφιλοχωρούν ζητήματα ευθείας παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και των διατάξεων των άρθρων 181 και 188 Π.Κ.

Μετά τούτων, κατά τα ως άνω διαλαμβανόμενα, ο μηνυόμενος έχει ‘’βανδαλίσει’’, δια της συμπεριφοράς του (υποκειμενική υπόσταση) θρησκευτικά μας σύμβολα και έχει προκαλέσει, δια της – αυταπόδεικτα – προσβλητικής ανάρτησης του διαδικτύου, σωρεία αντιδράσεων, έξαψης παθών και εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους, που τελούν σε πλήρη και αιτιώδη συνάφεια με τη συμπεριφορά του καθού η μηνυτήρια αναφορά.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Το άρθρο 4 του Συντάγματος παραμένει σε ισχύ (ανήκει άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, στις μη αναθεωρητέες διατάξεις του); ή δεν ισχύει για δημόσια πρόσωπα, τηλεπερσόνες, ούτως ώστε να επιληφθεί, ως δει, αυτεπάγγελτα η πολιτεία; Εκτός αν, κατά διάπλαση νέου δικαίου, η έκφραση συγγνώμης αίρει το αξιόποινο.

Συνεκδοχικά, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, παρακαλώ πολύ, την διερεύνηση από την πλευρά σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και βέβαια να αποδοθούν στον υπεύθυνο.

Επειδή για τον Έλληνα πολίτη ύστατο καταφύγιο τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός που βάλλεται πανταχόθεν, ιδία από αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.

Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.».

Ως κατέχουσα λοιπόν την ανώτερη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας της χώρας μας, είσθε πολλαπλώς ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διασφαλίσετε την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και την διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.

Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην εν λόγω περίπτωση.

Επειδή οι νόμοι του κράτους μας υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι να παραμένουν ανενεργοί, σαν «ακάλυπτες νομικές επιταγές».

Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.

Επειδή, αναμφίρρηστα, έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, κατά τα άρτι ανωτέρω εκτεθέντα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.