ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Επιβάλλεται να ξανασηκωθείς» – «Μπαίνει μια τάξη» σχολιάζει ο Βούτσης

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Επιβάλλεται να ξανασηκωθείς» – «Μπαίνει μια τάξη» σχολιάζει ο Βούτσης

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ως μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών, σχολιάζοντας την δικαστική ακύρωση της πρώτης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας με το «ποδοσφαιρικό ρητό»: «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

Μιλώντας στην επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είπε για την απόφαση του ΕΣΡ που ανακηρύσσει τους πέντε οριστικούς αδειούχους πως «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά στην Ελλάδα, και είναι ένα μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία και όπως λένε στο ποδόσφαιρο «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να ξανασηκωθείς». Είχαμε δύσκολες στιγμές και επιμονή σε αυτή την πορεία για να δοθούν άδειες αλλά είχαμε και το δίκιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας. Πλέον η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι».

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προειδοποίησε πως «το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να λειτουργεί αυτός που έχει τηλεοπτική άδεια και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων, για να μην αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα των fake news που θα πυκνώσει σε 12 μήνες που θα έχουμε εθνικές εκλογές καθώς κάποιοι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται με αυτά».

Βούτσης: Μπαίνει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως «μετά από τόσα χρόνια, τόσες πατέντες για μη νόμιμη εκπομπή η μη πληρωμή στο Δημόσιο όσων έπρεπε να αποδίδονται, μπαίνει μια τάξη. Έγινε δυνατόν με την σφραγίδα του ΕΣΡ και με αδιάβλητες διαδικασίες να οροθετηθεί ο χώρος και μάλιστα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και να αποδοθούν σιγά σιγά σε 10 δόσεις τα αναλογούντα ποσά». Παράλληλα, και ο ίδιος έσπευσε να μιλήσει για τις υποχρεώσεις των νέων καναλαρχών υπογραμμίζοντας πως «Αν διαβάσουμε το Σύνταγμα θα δούμε πως αυτή η χρήση έχει κάποιους κανόνες – όχι με την έννοια της λογοκρισίας – αλλά με την εκπομπή ικανού ειδησεογραφικού προγράμματος και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νόμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.