ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Άρη Εβραίε» – Πάλι αντιμέτωπος με απειλές και συνθήματα έξω από το σπίτι του ο Πορτοσάλτε

«Άρη Εβραίε» – Πάλι αντιμέτωπος με απειλές και συνθήματα έξω από το σπίτι του ο Πορτοσάλτε

Συνθήματα έξω από το σπίτι του βρήκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχο στα Βριλήσσια όπου διαμένει ο δημοσιογράφος του Σκάϊ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αρης Πορτοσάλτε δέχεται τέτοια επίθεση. Την προηγούμενη φορά τα συνθήματα σε βάρος του είχαν γραφτεί στην είσοδο του σπιτιού του και ανέφεραν: «Πορτοσάλτε παπαγάλε ψόφα μπινέ».

Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του σημειώνοντας οτι νιώθει σαν τους Εβραίους στην Γερμανία πρίν απο τον πόλεμο, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, θυμίζοντας στον Αρη Πορτοσάλτε οτι οι Εβραίοι της Γερμανίας δεν είχαν δική τους εκπομπή στο ραδιόφωνο και δεν πρέπει να σχετικοποιούνται τα ιστορικά γεγονότα.

Γι αυτό πιθανώς και η νέα επίθεση σε βάρος του τον χαρακτηρίζει Εβραίο. Αυτή την φορά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου τονίζοντας οτι η στεροτυπική χρήση της λέξης Εβραίος μονο και μονο για να προκαλέσει φόβο κα μίσος θυμίζει εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου:
Άρη Εβραίε”, “Πορτοσάλτε Εβραίε”, είναι δύο συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχους στα Βριλήσσια, όπου μένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης “Εβραίος” μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι. Τα συνθήματα εναντίον του κ. Πορτοσάλτε αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Εβραιοφοβία ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα στούς τοίχους σε βάρος του Αρη Πορτοσάλτε:​

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.