Τηλεοπτικές άδειες: Οι σταθμοί ζητούν παράταση μέχρι τον Απρίλιο για την δεύτερη δόση

Τηλεοπτικές άδειες: Οι σταθμοί ζητούν παράταση μέχρι τον Απρίλιο για την δεύτερη δόση

Τον Σεπτέμβριο πληρώθηκε από τους καναλάρχες η πρώτη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά από περίπου έξι μήνες διαρκών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές τα πέντε κανάλια που εξασφάλισαν άδεια γενικού περιεχομένου πλήρωσαν το πρώτο μέρος του τιμήματος των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία τα πέντε κανάλια θα πρέπει να πληρώσουν την επόμενη δόση στις Αρχές του 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Οι καναλάρχες αναμένεται να ζητήσουν από το ΕΣΡ να μην ισχύει η καταληκτική αυτή ημερομηνία.
Οι καναλάρχες επισημαίνουν ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μία δόση στην άλλη είναι πολύ μικρό
.

Έτσι ζητούν παράταση και να πληρώσουν τον Απρίλιο έτσι ώστε οι υπόλοιπες δόσεις να δίνουν κάθε Απρίλιο.

Ωστόσο το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το αίτημά τους πολύ δύσκολα θα γίνει δεκτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτον γιατί θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στη νομοθεσία και δεύτερον δε θα ήθελαν οι κυβερνώντες να συνδεθεί οποιαδήποτε τέτοια εξυπηρέτηση με την προεκλογική περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.