Reuters: «Ο κ.Τσίπρας πέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση της Συμφωνίας, απομακρύνοντας τις πρόωρες εκλογές»

Reuters: «Ο κ.Τσίπρας πέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση της Συμφωνίας, απομακρύνοντας τις πρόωρες εκλογές»

Η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου, μετά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές.

Η Ελλάδα αναμενόταν να εκδώσει 10ετές ομόλογο πέρυσι, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει αυτή την κίνηση εξαιτίας της αναταραχής που είχε προκαλέσει στις αγορές η διαμάχη για τον ιταλικό προϋπολογισμό, θυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Πλέον, η Αθήνα θα επιλέξει την έκδοση ομολόγου μικρότερης διάρκειας, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές, μία από την ΟΔΔΗΧ και μία από βασικό διαπραγματευτή. Αυτή θα είναι η πρώτη έκδοση ομολόγου από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε με ένα πενταετές ομόλογο, αλλά θέλουμε να έχει βγει από τη μέση η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε η πηγή από τον ΟΔΔΗΧ. Tο Reuters σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης, «περνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση της Συμφωνίας, απομακρύνοντας την προοπτική των πρόωρων εκλογών. Αυτό προκάλεσε ισχυρό ράλι των ελληνικών ομολόγων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορείς να προχωρήσεις όταν υπάρχει πολιτική ηρεμία και βέβαια δεν υπάρχει αναταραχή στις αγορές», ανέφερε ακόμη η πηγή του Reuters. «Η Ελλάδα είναι σε θέση να μην χρειάζεται τη χρηματοδότηση οπότε μπορεί να επιλέξει αυτό που της ταιριάζει καλύτερα. Από τη στιγμή που επιστρέφουν στις αγορές έπειτα από μεγάλο διάλειμμα, είναι λογικό να ξεκινήσουν με 5ετές ομόλογο», ανέφερε τραπεζίτης που εργάζεται για έναν από τους βασικούς διαπραγματευτές της Ελλάδας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.