Θέμος Αναστασιάδης & «Μαύρη τρύπα»: Η αιρετική στήλη στην τελευταία σελίδα της «Ελευθεροτυπίας»

Θέμος Αναστασιάδης & «Μαύρη τρύπα»: Η αιρετική στήλη στην τελευταία σελίδα της «Ελευθεροτυπίας»

Είναι το σωτήριον έτος 1995 κι ο Θέμος Αναστασιάδης με την “Μαύρη τρύπα” κάνουν την εμφάνισή τους στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Διευθυντής της εφημερίδας, ο Σεραφείμ Φυντανίδης.

Ο Θέμος Αναστασιάδης – άρτι αφιχθείς στην “Ελευθεροτυπία” από την “Καθημερινή”, καθιερώνει την αιρετική του στήλη, γνωστότερη ως “Μαύρη τρύπα”, από την οποία ξεκινά… φανατικά και η ανάγνωση της εφημερίδας.

Δηλαδή, από την τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας” και προς τα εμπρός. Γιατί; Επειδή ο σχεδόν προκλητικός τρόπος γραφής υποχρέωνε το κοινό να διαβάζει πρώτα τις αράδες του Θέμου.

Η τελευταία σελίδα της εφημερίδας δέσποζε τη δεκαετία του ’90. Λαοφιλής η στήλη του Αναστασιάδη, εκτόξευσε την καριέρα του μετέπειτα παρουσιαστή της τηλεόρασης και εκδότη.

Η “Μαύρη τρύπα” με τα λογοπαίγνια και τα αστεία για τις ξανθές, τους Αλβανούς, τους μαύρους, τους Εβραίους, τους gay και τις κρεβατοκάμαρες των διασήμων, μεσουράνησε τα χρόνια εκείνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τότε που η Ελλάδα είχε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη στα ηνία της, αλλά και εθνικό νόμισμα ακόμη τη δραχμή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.