Χαμός στο OPEN- Ετοιμάζονται απολύσεις

Χαμός στο OPEN- Ετοιμάζονται απολύσεις

Σάλος έχει δημιουργηθεί στο OPEN, καθώς όπως φαίνεται, ενδεχομένως να έρχεται ένα νέο κύμα ομαδικών απολύσεων. Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, αναφέρει πως: «Οι εργαζόμενοι του «OPEN» βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ήδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:

«ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι του «OPEN» βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ηδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.

Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο – ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς – κόλαση.

Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις – η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση – σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία μάς θεωρεί κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει για να μεγαλώνουν τα κέρδη της, γι’ αυτό απολύει. Αλλά χωρίς τη δουλειά μας δεν μπορεί να λειτουργεί η τηλεόραση. Εμείς είμαστε ο κινητήριος μοχλός της. Και το να έχουμε όλοι δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα να μας το αφαιρέσουν.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κάνει πιο φανερό ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μας ως εργαζομένων δεν χωράει στα συμφέροντα των εργοδοτών, κι ας είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου τους.

Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προσαρμόζονται στα όρια που θέλουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα, χωρίς καμιά αναβολή, χωρίς ταλαντεύσεις, οι εργαζόμενοι στο OPEN να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν να απολυθεί κανένας συνάδελφος, με κανένα πρόσχημα, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Μπροστά σ’ αυτήν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, τα σωματεία του κλάδου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπιζόμενα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι διοικήσεις πρέπει να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην οργάνωση ενιαίας διεκδικητικής πάλης, κόντρα σε εργοδοσία, αλλά και κυβέρνηση, μπροστά και στη νέα εντεινόμενη επίθεσή τους και μακριά από την επιδίωξη να «υποταχθούμε στη θέληση της εργοδοσίας», με λογικές «κοινωνικού εταιρισμού».

Οι νομικές παρεμβάσεις δεν φτάνουν για να αποκρουστεί η επίθεση των καναλαρχών στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά μας. Ολες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, έχουν φροντίσει να θωρακίσουν και εξοπλίσουν την εργοδοσία με το πιο σκληρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Χρειάζεται συσπείρωση, οργάνωση, διεκδικητικός αγώνας.

Να οργανωθεί Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο «OPEN», για να αποφασίσουμε αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά!

Με δύναμη την οργάνωση της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Σε ένα τέτοιον αγώνα οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜE, μέσα και έξω από το «OPEN», θα είναι αλληλέγγυοι στην πρώτη γραμμή, κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε «πρόθυμο», για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο.

Να μην αποδεχτούμε καμιά απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κ.λπ.)!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.