ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέλη Μαρτίου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel

Τέλη Μαρτίου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel

Το Mega Channel έκλεισε πριν από κάποιους μήνες και τώρα σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του τηλεοπτικού σταθμού. Σε πλειστηριασμό αναμένεται να τεθούν το σήμα, η ταινιοθήκη, το αρχειακό υλικό, αλλά και κάποια ακίνητα. Παρακολουθούν τη διαδικασία Σαββίδης και Μαρινάκης.

Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel, ολοκληρώνοντας την εκκαθάριση του πρώτου ιδιωτικού καναλιού στην Ελλάδα. Μέσω του πλειστηριασμού θα πουληθούν το σήμα, η ταινιοθήκη, το αρχειακό υλικό (δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις, εκπομπές κ.α.) και ορισμένα ακίνητα.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και το αρχειακό υλικό του Mega είναι πάρα πολύ μεγάλο, από παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα από τα νέα τηλεοπτικά κανάλια, και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα το τίμημα από την πώληση του προγράμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιχειρηματίες Ιβαν Σαββίδης (Open) και Ευάγγελος Μαρινάκης παρακολουθούν πολύ στενά την διαδικασία.

Όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές το εγχείρημα θα «τρέξει» γρήγορα, καθώς υλοποιείται από την Grant Thornton η οποία προχώρησε, με επιτυχία, στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Οι τράπεζες περιμένουν ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος στις τράπεζες, που είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια και πριν διακοπεί η μετάδοση του σήματός του, το κανάλι αποπλήρωσε μεγάλα ποσά δανείων στις τράπεζες, χάρη στα έσοδα που άντλησε από τη μετάδοση προγράμματος αρχείου.

Αναλυτικότερα μέσω του πλειστηριασμού θα εκποιηθούν:

α) Το σήμα του Mega Channel. Σημειώνεται ότι το Mega ήταν το πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός και εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989.

β) Η ταινιοθήκη. Πρόκειται για ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με ταινίες και πάρα πολλές σειρές οι οποίες άφησαν έντονο αποτύπωμα στην ιστορία της τηλεόρασης. Η καταγραφή και κατηγοριοποίηση του εξαιρετικά μεγάλου όγκου των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών είναι το πιο απαιτητικό σκέλος της διαδικασίας και εξαιτίας αυτού υπάρχει περίπτωση ο πλειστηριασμός να μετατεθεί για λίγες εβδομάδες για τον Απρίλιο 2019.

γ) Αρχειακό υλικό. Αποτελεί ιστορικό θησαυρό καθώς περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις εκατοντάδων προσωπικοτήτων της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής, δημοσιογραφικές ενημερωτικές εκπομπές, την κάλυψη μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

δ) Τέλος, θα διατεθούν κάποια ακίνητα.

Πρόσθετη αξία δίνει το γεγονός ότι το αρχειακό υλικό και η ταινιοθήκη είναι διατηρημένα σωστά και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι το Mega Channel εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989, ενώ σταμάτησε η ελεύθερη μετάδοσή του από την Digea στις 28 Οκτωβρίου 2018. Λίγες εβδομάδες μετά, στις 20 Νοεμβρίου του 2018, σταμάτησε η εκπομπή του σήματος και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής του προγράμματος του σταθμού είναι ότι όταν τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην προβολή μόνο επαναλήψεων κατόρθωσε να διατηρήσει εντυπωσιακά υψηλή τηλεθέαση.

Την άνοιξη του 2018 το Mega, μόνο με επαναλήψεις παλαιότερων σειρών και προγραμμάτων, βρίσκονταν στη 2η θέση με τηλεθέαση άνω του 10% αφήνοντας πίσω Star, Ant1, Alpha, Epsilon και τα κανάλια της ΕΡΤ. Μάλιστα η τηλεθέαση του Mega στις δυναμικές ηλικίες (18-54) ξεπερνούσε το 20%. Την τελευταία ημέρα εκπομπής του σταθμού, ουσιαστικά την 27η Οκτωβρίου, η τηλεθέαση του σταθμού διαμορφώθηκε στο 17,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: economistas

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.