ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Απογευματινή»: Η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία βιώνει βαθιά κρίση

«Απογευματινή»: Η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία βιώνει βαθιά κρίση

Η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή», η οποία λειτουργεί εδώ και 94 χρόνια στην Τουρκία βιώνει κρίση και το μέλλον της θεωρείται αβέβαιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, η Απογευματινή ήταν μάλιστα η δεύτερη εφημερίδα που εμφανίστηκε στη νεοσύστατη τουρκική Δημοκρατία τον Ιούλιο του 1925, αμέσως μετά από την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet και κάλυπτε την ειδησεογραφία Τουρκίας και Ελλάδας πέντε ημέρες την εβδομάδα, έως την έλευση της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, οπότε και η εφημερίδα ακολουθώντας τις εξελίξεις απέκτησε το 2007 την ηλεκτρονική έκδοσή της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Κωνσταντινούπολη σήμερα διαβιούν περίπου 600 ελληνικές οικογένειες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν συνδρομή στην εφημερίδα, όπως λέει ο εκδότης της Μιχάλης Βασιλειάδης. Ωστόσο, όταν το 2010, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης η εφημερίδα κινδύνευσε σοβαρά να κλείσει, ο Τούρκος ερευνητής Εφε Κερέμ Σοζερί ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της εφημερίδας που της έφερε 300 νέους συνδρομητές, οι οποίοι ήταν όλοι Τούρκοι, που αν και δεν μπορούσαν να διαβάσουν ελληνικά, εντούτοις ήθελαν να την υποστηρίξουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μέλλον της εφημερίδας εξακολουθεί να είναι αβέβαιο. Ο αριθμός των Ελλήνων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη μειώνεται και η ελευθερία του Τύπου στη χώρα έχει «επιδεινωθεί ραγδαία» τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά ο γιος του εκδότη της εφημερίδας, Μηνάς Βασιλειάδης, δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να την κρατήσει ζωντανή. «Θα κάνω ό,τι μπορώ. Εξάλλου, η Απογευματινή αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της Κωνσταντινούπολης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.