Θύελλα αντιδράσεων για το «σκετς» του Καμπουράκη για τους τυφλούς – Η συγγνώμη του παρουσιαστή (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων για το «σκετς» του Καμπουράκη για τους τυφλούς – Η συγγνώμη του παρουσιαστή (βίντεο)

Σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ένα «σκετς» που έστησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, το Σάββατο, στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» που παρουσιάζει με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης, με αφορμή μια επέμβαση στο μάτι που έκανε προ ημερών, εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά στην εκπομπή, προσποιούμενος τον τυφλό.

Στη συνέχεια, ο συμπαρουσιαστής του άρχισε να ψάχνει ψιλά για να δώσει στον… «επαίτη – τυφλό», με τον Δημήτρη Καμπουράκη να «κρυφοκοιτά» μετρώντας τα χρήματα.

Το επίμαχο βίντεο:


Το ολιγόλεπτο «σκετς» πυροδότησε επικριτικά σχόλια και άρθρα, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό και χλεύη απέναντι στους τυφλούς και εν γένει σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Η πρώτη συγγνώμη του Δημήτρη Καμπουράκη
Ο γνωστός δημοσιογράφος, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζητώντας συγγνώμη.

«Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα –ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή» είπε αρχικά ο Δημήτρης Καμπουράκης και προσέθεσε:

«Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν. Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή».

«Εκανα μια χοντράδα…»
Η εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» της Κυριακής ξεκίνησε με μια τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπουράκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι και η γυναίκα του είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, και πως ένιωσαν άσχημα και οι ίδιοι με το συμβάν.

«Εκανα ένα αυτοσαρκασμό και έγινε χαμός στα σόσιαλ» τόνισε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι «είπαμε χίλια συγγνώμη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να κοροϊδέψουμε κανέναν, ειδικά τα άτομα με αναπηρία. […] Εκανα μια χοντράδα, τι άλλο να πούμε. […] Εγχειρισμένο μάτι ήταν, έγραψαν “τυφλώθηκε”, έκανα λίγη πλάκα, κακώς εκ του αποτελέσματος. Παρακαλώ να μην μας καταλογίσει κανείς πρόθεση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι στην εκπομπή ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Η τοποθέτηση του Τάκη Χατζή
Στο ζήτημα τοποθετήθηκε, ήδη από το Σάββατο, και ο Τάκης Χατζής.

Σε δική του ανάρτηση στο Twitter, ο δημοσιογράφος επισήμανε:

«Ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Απλώς ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στο μάτι και γι’ αυτό έβαλε τα μαύρα γυαλιά αυτοσαρκαζόμενος. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε κάποιον και πόσο μάλιστα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Συγγνώμη εάν κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/takishatzis/status/1117055949930467328

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.