ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Times του Λονδίνου: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του»

Times του Λονδίνου: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του»

Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τους δανειστές μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προτείνει τη μείωση του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος και την παραβίαση των υποχρέσων για το χρέος αναφέρονται οι βρετανικοί Times.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Τσίπρας (σ.σ. με τις εξαγγελίες αυτές) προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του» ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοφιλία του και την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε μειώσεις σε φόρους και παροχές σε εκατομμύρια Έλληνες που είδαν τις συντάξεις και τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 40% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» γράφουν οι Times και προσθέτουν:

«Αυτό έχει αυξήσει τους φόβους στην ΕΕ ότι η Ελλάδα, το “πρόσωπο” της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απομακρύνεται από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών που της επέτρεψαν να βγει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».

Όπως επισημαίνουν οι Times «ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας» θα προχωρήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ και «αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022».

«Οι ευρωπαίοι επιθεωρητές έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού» προσθέτουν οι Times.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές έλεγαν ότι ήδη εξετάζεται το «πάγωμα» της απόφασης να κερδίσει η Ελλάδα 329 εκατ. ευρώ από τον μηδενισμό της αύξησης επιτοκίου σε μέρος του δανείου του 2ου Μνημονίου, ενώ η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την επόμενη επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα το φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.