ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αποζημίωση «μαμούθ» για γνωστό ηθοποιό -Εφημερίδα θα του καταβάλει 1,7 εκατ. ευρώ για δυσφήμιση! (φώτο)

Αποζημίωση «μαμούθ» για γνωστό ηθοποιό -Εφημερίδα θα του καταβάλει 1,7 εκατ. ευρώ για δυσφήμιση! (φώτο)

Αποζημίωση μαμούθ 2,9 εκατ. δολαρίων (ήτοι 1,7 εκατ. ευρώ) για τον βραβευμένο με Οσκαρ Τζέφρι Ρας επέβαλε δικαστήριο στην Αυστραλία, σε βάρος της εφημερίδας Daily Telegraph για δημοσίευμα στο οποίο ο ηθοποιός κατηγορούνταν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε βάρος συναδέλφου του.

Την Πέμπτη το ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε τις αιτιάσεις των συνηγόρων του Τζέφρι Ρας και της εφημερίδας και συμφώνησε πως ο ηθοποιός θα παραλάβει 2 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από τη ζημιά που ενδεχομένως του προξένησαν τα δημοσιεύματα σε βάρος του. Το ποσό αυτό προστίθετο στις 850.000 δολάρια που είχε επιδικάσει η έδρα στον Τζέφρι Ρας ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Τζέφρι Ρασ ζήτησε μόλις 50.000 δολάρια και μια συγγνώμη

Ετσι, ο Τζέφρι Ρας κατακτά το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης για συκοφαντική δυσφήμισης που έχει αποδοθεί ποτέ σε ένα άτομο στην δικαστική ιστορία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την συνήγορο του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, ο Τζέφρι Ρας είχε ζητήσει μόλις 50.000 δολάρια και μια δημόσια συγγνώμη από την Daily Telegraph, με τον εκδοτικό οίκο να μην ανταποκρίνεται στο αίτημά του.

Το σκεπτικό του δικαστή αναφέρει πως ο Τζέφρι Ρας συκοφαντήθηκε από τα δημοσιεύματα της Daily Telegraph που υποστήριζαν πως «προσχώρησε σε ανάρμοστες πράξεις» σε βάρος της ηθοποιού Εριν Τζιν Νόρβιλ κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Βασιλιάς Ληρ». Η εφημερίδα δημοσίευσε τον Νοέμβριο του 2017 ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο ανέφερε πως η εταιρία θεάτρου του Σίδνεϊ είχε λάβει μια ανώνυμη καταγγελία, χωρίς όμως να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Την επομένη ακολούθησαν νέες δημοσιεύσεις που συνέχιζαν το θέμα.

Έφεση θα ασκήσει η Daily Telegraph

Ο δικαστής σημείωσε επίσης πως «σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για ανεύθυνη δημοσιογραφία του χειρίστου είδους», εκτιμώντας πως οι απολαβές του Τζέφρι Ρας ως ηθοποιού υπέστησαν πλήγμα επί δύο χρόνια μετά το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνήγοροι της εφημερίδας προσφεύγουν σε βάρος της απόφασης, που θα έχει, όπως λένε, «αρνητικό αντίκτυπο σε μελλοντικά ρεπορτάζ παρόμοιας φύσης, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία και σχετίζονται με το κίνημα #MeToo».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.