ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Bloomberg: «Έντονες αντιδράσεις για τον ορισμό της ασέλγειας στον νέο ποινικό κώδικα της Ελλάδας»

Bloomberg: «Έντονες αντιδράσεις για τον ορισμό της ασέλγειας στον νέο ποινικό κώδικα της Ελλάδας»

Με τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από τον ορισμό του βιασμού στον νέο ποινικό κώδικα ασχολείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, γίνεται πιο δύσκολη η στοιχειοθέτηση του βιασμού, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις. Το Bloomberg σε δημοσίευμά του αναφέρει: «Πότε είναι ένας βιασμός, βιασμός; Οι Ελληνίδες κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε ένα βήμα για να αλλάξει τον προσδιορισμό του βιασμού στον ποινικό κώδικα της χώρας, χαλαρώνοντας πιθανώς τις τιμωρίες για τους βιαστές».

Όπως σημειώνει, το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, που πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη, «δεν ανταποκρίνεται στην δέσμευση του ελληνικού κράτους στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης να λάβει τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα για να ποινικοποιήσει τις μη συναινετικές σεξουαλικές πράξεις, όπως τονίζουν οι επικριτές» προσθέτοντας ότι «προσδιορίζει τον βιασμό σε όρους φυσικής απειλής για τη ζωή του θύματος, αντί να βάζει στον πυρήνα την απουσία συναίνεσης στην πράξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αντιδράσεις για τον ορισμό του βιασμού στον νέο Ποινικό Κώδικα
Το Bloomberg αναφέρει πως το αμφιλεγόμενο Αρθρο 336 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη Διεθνή Αμνηστία, την Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ακόμη και από τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη και Αννέτα Καββαδία. «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο παρέχει ένα ευρύ πλαίσιο δικαστικής ερμηνείας, επιτρέποντας σε ορισμένους βιασμούς να αντιμετωπίζονται ως πταίσματα και όχι σε κακουργήματα και ως εκ τούτου να τιμωρούνται με μόλις τρία χρόνια φυλάκισης», συμπληρώνει το δημοσίευμα. Η προτεινόμενη νομοθεσία για τον βιασμό είχε ως αποτέλεσμα και την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που απέχουν από τη συζήτηση και ασκούν πιέσεις στον υπουργό να την αποσύρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.