ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα με δώρο 2 συλλεκτικά τεύχη Π&Ι και ένα βιβλίο! – Μην την χάσετε

Κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα με δώρο 2 συλλεκτικά τεύχη Π&Ι και ένα  βιβλίο! – Μην την χάσετε

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δύο δώρα εκδόσεις του συλλεκτικού περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ και ένα βιβλίο.

Πιο συγκεκριμένα μαζί με τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα πάρετε ως δώρο τις εξής εκδόσεις::

– “Νέμεσις στο Βερολίνο”: Οι τελευταίες μέρες του Χίτλερ

– Πόλεμος & Ιστορία: Ιωάννης Μεταξάς – Ο «πατέρας» της νίκης του ’40

– Πόλεμος & Ιστορία: Ελληνικά αντάρτικα στον 20ο αιώνα

Ακόμη στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να διαβάσετε:

Πυραυλάκατοι Vs Φρεγατών:

Το Πολεμικό Ναυτικό περνά μια ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή στην ιστορία του καθώς έχει μείνει πίσω 15 χρόνια στην απόκτηση νέου Κύριου Σκάφους Επιφανείας χρησιμοποιώντας… πυραυλακάτους σε αποστολές φρεγατών.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε ποιο είναι το καταλληλότερο πλοίο για το ΠΝ στο επιχειρησιακό περιβάλλον Αιγαίου και Αν.Μεσογείου;

LE BOURGET 2019: Η «Σ» στο μεγάλο γεγονός της Αεροπορίας

Το διεθνές αεροπορικό σαλόνι στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε με σημαντικά εκθέματα και πρώτες παρουσιάσεις αεροσκαφών. Με περισσότερα από 150 αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολιτικά και στρατιωτικά κάθε είδους και τύπου και χιλιάδες εκθέτες συνιστά το μεγάλο αεροδιαστημικό ραντεβού της παγκόσμιας βιομηχανίας επί ευρωπαϊκού εδάφους.

ΣΥΝΕΝΤΕΞΥΗ
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και υπεύθυνος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για την αμυντική βιομηχανία μιλά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

«Θα αυξήσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες για προïόντα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Νέα «εργαλεία» για τα «βατράχια»

Η ένταξη σε υπηρεσία δύο νέων Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) στην ΔΥΚ, ενός ταχύπλοου τύπου RHIB, δωρεά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, και ενός πρωτότυπου ταχύπλοου σκάφους με την ονομασία «ΩΚΥΑΛΟΣ» από ελληνικές εταιρείες σε συνδυασμό με την επικείμενη παράδοση (τουλάχιστον κατά τον υφιστάμενο προγραμματισμό) τεσσάρων σκαφών MK V από το αμερικανικό Ναυτικό ενισχύει αναμφισβήτητα τις δυνατότητες της ΔΥΚ.

Παρ’ όλα αυτά οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα πιεστικές και η περαιτέρω ενίσχυση των Βατραχανθρώπων με σύγχρονα υλικά και 9 πλωτά μέσα καθίσταται παραπάνω από αναγκαία.

ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΥΦΕΚΙΑ ΕΦΟΔΟΥ: Οι διάδοχοι των ΑΚ-47 & AK-74 εντυπωσιάζουν

Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν εκτός πορείας ανανέωσης υλικού και εξοπλισμού τον απλό στρατιώτη.

Έτσι, σε μια συνολική πρόταση η οποία υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα, αποφασίστηκε η ενίσχυση της ικανότητας μάχης με νέες τεχνολογίες μέσω της χρήσης του ολοκληρωμένου προγράμματος «στρατιώτη του μέλλοντος» του προγράμματος Ratnik, αλλά και νέων τυφεκίων μάχης.

ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ

Ιράν και Σαουδική Αραβία αναμετρώνται – Το ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος

Οι πρόσφατες επιθέσεις και καταστροφές επτά τάνκερ έξω από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στον κόλπο του Ομάν, έχει εκτινάξει το θερμόμετρο της στρατιωτικής έντασης μεταξύ της (σουνιτικής) Σαουδικής Αραβίας και του (σιιτικού) Ιράν.

Η αντιπαράθεση των δύο χωρών ανάγεται στο 1979 και την Ιρανική Επανάσταση, και μέχρι σήμερα οι δύο χώρες «αρκούνται» σε σκληρή γλώσσα και συγκρούσεις «δι’ αντιπροσώπων» (με την περίπτωση της Συρίας να αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς το Ιράν στηρίζει τον Άσαντ ενώ οι Σαουδάραβες τους αντικαθεστωτικούς, με άλλα παραδείγματα την Υεμένη και το Μπαχρέιν).

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Πλήρης ανατροπή του ισοζυγίου των χερσαίων δυνάμεις

Η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στον ελληνικό και τουρκικό Στρατό είναι ένα θέμα το οποίο είναι στις ημέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ένταση που υπάρχει στην περιοχή ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις φέρνει στο προσκήνιο μια σύγκρουση η οποία μπορεί να εξελιχθεί τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο.

Δυστυχώς όμως οι ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΣ είναι πολλά και κρίσιμα και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας: Από την έλλειψη προσωπικού και τις ανύπαρκτες σχεδόν επανδρώσεις Μονάδων μέχρι τις ελλείψεις σε υλικό και υποστήριξη, το ισοζύγιο ισχύος απέναντι στον τουρκικό Στρατό βαίνει συνεχώς αρνητικό για την Ελλάδα.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ: Ο παράγοντας που κρίνει την επιτυχία στις προσβολές του εχθρού

Η στοχοποίηση ως όρος προδιαγράφει ένα πολύ ευρύ πλαίσιο ενεργειών που γίνονται προκειμένου μέσα των ΕΔ να προσβάλλουν τους στόχους που τους ανατίθενται.

Ως πλαίσιο ενεργειών περιλαμβάνουν διαφορετικούς τρόπους δράσης εάν πρόκειται να για προσβολή από αέρος, από το έδαφος ή και από τη θάλασσα. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή παίζουν τα UAV, οι ειδικές δυνάμεις και τα ειδικά εξοπλισμένα αεροσκάφη με συστήματα ηλεκτρονικής αναγνώρισης.

Ντένης Πλέσσας: «Αυτό είναι το πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του F-35»

Στο συνέδριο της Exposec ‘19 είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να αναπτύξει τις θέσεις του ο Αντιπροέδρου Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας.

Το υψηλόβαθμο της Leockheed Martin μίλησε με αντικείμενο το μοντέλο μετάβασης της LM από την συμπαραγωγή του F-16 σε αυτό της από κοινού ανάπτυξης και παράγωγής του νέου μαχητικού 5ης γενιάς F-35.

Στην ομιλία του που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, μαζί με σχετικά διαγράμματα, ο Ντ.Πλέσσας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την σημερινή εικόνα της αεροπορικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ, την διασύνδεσή των αμυντικών επενδύσεων με την οικονομική ανάπτυξη σε κάθε χώρας, την πορεία του προγράμματος του F-35 και τη θέση της Ελλάδας στη νέα αυτή διαμορφούμενη εικόνα.

Τουρκία & SCO: Πόσο κοντά είναι στην ένταξή της στην ευρασιαστική οικονομική ένωση;

Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας και του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) φαίνεται πως βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, με όλες τις τουρκικές πρωτοβουλίες να εντάσσονται προς αυτή την κατεύθυνση.

1951-1957: Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία στην εποχή των jet

Η δεκαετία του ’50 αποτέλεσε την πιο κοσμοϊστορική περίοδο για την Ελληνική Βασιλική Αεροπορία. Αυτό γιατί μεταπήδησε μέσα σε λίγα χρόνια από τα ελικοφόρα αεροσκάφη στα αεριωθούμενα. Για την ακρίβεια από το 1951 έως το 1957, δηλαδή μέσα σε μόλις 6 χρόνια, η ΕΒΑ εξοπλίστηκε με 5 διαφορετικούς τύπους αεριωθουμένων μαχητικών αεροσκαφών, ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο από τότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.