ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

SZ: «Οι τρομοκράτες στην Ελλάδα, θα έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρωθυπουργό αφού τους αφήνει ελεύθερους»

SZ: «Οι τρομοκράτες στην Ελλάδα, θα έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρωθυπουργό αφού τους αφήνει ελεύθερους»

«Η μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα την τελευταία στιγμή επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει τους τρομοκράτες», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Stuttgarter Ζeitung».

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Η αντιπολίτευση που αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα θα έρθει στην κυβέρνηση», προσθέτει.

«Η …βασιλεία του Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα θα τελειώσει με τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Ωστόσο, πολλοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, θα έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρωθυπουργό: (αφού) τους δίνει ελευθερία δράσης πολύ γρήγορα», όπως επισημαίνει η Γερμανός αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ και προσθέτει:

«Εκατοντάδες κρατούμενοι μπορούν να περιμένουν να αποφυλακιστούν τις επόμενες μέρες χάρη σε μια αλλαγή του ποινικού κώδικα που προωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από τις εκλογές. Μεταξύ των εν δυνάμει δικαιούχων της αμνηστίας θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και οι κρατούμενοι τρομοκράτες κατά τη γνώμη των δικηγόρων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται αυτό, αλλά οι εισαγγελείς και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον νέο ποινικό κώδικα.

Μεταξύ αυτών (που θα μπορούσαν να επωφεληθούν) είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης που εκτίει 17 φορές ισόβια και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα μέλη μιας ομάδας που είχαν στόχο να δολοφονήσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μπορούσαν επίσης να αποφυλακιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η συντηρητική αντιπολίτευση στην Ελλάδα διαμαρτύρεται για τη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα. Υποστηρίζει ότι η αμνηστία φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη στους τρομοκράτες. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαχωρίζεται αρκετά από την τρομοκρατία. Ορισμένοι επικριτές βλέπουν τη μεταρρύθμιση ακόμη και ως μια ιδιαίτερα κυνική μορφή πολιτικής χάριτος. Το κόμμα του Τσίπρα κέρδισε τόσο πολλές ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές από τις ελληνικές φυλακές», επισημαίνει το επίμαχο άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.