ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Spiegel: «Είναι προς το συμφέρον όλων η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτύχει»

Spiegel: «Είναι προς το συμφέρον όλων η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτύχει»

«Είναι προς το συμφέρον όλων η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτύχει. Η Ελλάδα χρειάζεται χώρο για να ”αναπνεύσει” και η Ευρώπη να συμφωνήσει με χαμηλότερα πλεονάσματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις αυστηρές απαιτήσεις», γράφει σήμερα το έγκυρο γερμανικό εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel», σε εκτενές άρθρο για τις Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα που πραγματοποιούνται σήμερα 7 Ιουλίου 2019.

Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην Ελλάδα και του διαδικτυακού του τόπου Spiegel on line, του κορυφαίου ειδησεογραφικό site της Γερμανίας με πολλά εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να καταστήσει σαφές στην υπόλοιπη Ευρώπη πως ο δημοσιονομικός «ζουρλομανδύας» που έχει αναγκαστεί να φορέσει η Ελλάδα, όχι μόνο είναι αμφιβόλου λογικής, αλλά και καταστροφική επιλογή. Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι πως το «κοστούμι» που έχουν ράψει οι πιστωτές για τη χώρα μας είναι πολύ στενό για να αφήνει μεγάλα περιθώρια ελιγμών.

«Μέσα στα επόμενα χρόνια, η χώρα θέλει να δημιουργήσει σημαντικά υγιή πλεονάσματα του προϋπολογισμού χωρίς να αντισταθμιστεί η εξυπηρέτηση του χρέους για τα εκκρεμή δάνεια», τονίζει.

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι μόνο ένα «θαύμα» θα έφερνε τον Αλέξη Τσίπρα ξανά στην εξουσία, μιλά για μια αναμενόμενη ήττα, καθώς ο λαός διψά για έναν σοφότερο πολιτικό. Ταυτόχρονα, γράφει πως η επιστροφή στην Αριστερά ως επιλογή θα ήταν καταστροφική.

Εν συνεχεία, σχολιάζει ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών(γεγονός δεν έχει γίνει ξανά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία στη χώρα μας) ενισχύει την αδιαφορία του Έλληνα να προσέλθει στην κάλπη, ενός λαού που έχει κουραστεί από τα κόμματα που υπόσχονται μαγικές λύσεις και εξωφρενικές υποσχέσεις. «Αν οι Έλληνες δεν δουν σύντομα σημαντική πρόοδο στο βιοτικό τους επίπεδο, το άσχημο πρόσωπο του λαϊκισμού θα μπορούσε να κάνει την επανεμφάνισή του σύντομα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εξομάλυνση της ελληνικής πολιτικής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεφύγει η χώρα από τις συνεχιζόμενες δυσκολίες», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.