ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Time: «Η ελπίδα επέστρεψε στην Ελλάδα και η χώρα είναι ξανά περήφανη»

Time: «Η ελπίδα επέστρεψε στην Ελλάδα και η χώρα είναι ξανά περήφανη»

Πολύ ευνοϊκό για την Ελλάδα βλέπουν το αποτέλεσμα των εκλογών τα διεθνή ΜΜΕ.

«Οι ελληνικές εκλογές φέρνουν ελπίδα σε μία χώρα που έχει ανάγκη», γράφει το αμερικανικό περιοδικό «Time» σχολιάζοντας τη νίκη των Συντηρητικών στις 7 Ιουλίου.

«Στην Ελλάδα, το κύριο ρεύμα επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές υποχωρούν», προσθέτει.

«Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα ” ξαναγίνει περήφανη” και οι Έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν μια ισχυρή νίκη στις εκλογές».

«Οι προοπτικές της χώρας βελτιώθηκαν μετά από μια αγωνιώδη παρατεταμένη οικονομική κατάρρευση που κατέστρεψε το ένα τέταρτο της οικονομίας της Ελλάδας, αλλά πάνω από το 30% των πολιτών της παραμένουν παγιδευμένοι στη φτώχεια και ο δείκτης ανεργίας παραμένει στο 18%. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους νέους», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο.

«Οι δανειστές είδαν με θετικό μάτι τη νίκη του Μητσοτάκη και την επιστροφή του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη θέση της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση πολλών δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι και να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη».

«Tο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σίγουρα ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες… Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που οι Ευρωπαίοι ίσως δεν χειριστούν καλά, τώρα που η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει την πολιτική συναίνεση της ΕΕ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο για να συνάψει μία αξιόπιστη συμφωνία».

Γαλλικό δίκτυο «France 24»

«Έμποροι φορολογούμενοι καλωσορίζουν την αλλαγή της κυβέρνησης», είναι ο τίτλος άρθρου του γαλλικού δικτύου «France 24» που φιλοξένησε απόψεις Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα χρήματα που τελικά τους μένουν στην τσέπη.

«Στο τέλος της ημέρας έχω μόνο 20 ή 25 ευρώ στην τσέπη μου», υποστηρίζει ο Έλληνας κομμωτής Μπάμπης Τούμπανος.

«Σαν κι αυτόν», όπως σχολιάζει το γαλλικό δίκτυο, «υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες στη χώρα που θέλουν τη νέα συντηρητική κυβέρνηση που προέκυψε από τις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου για να τους ανακουφίσει από τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των τελευταίων ετών.

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κληρονόμησε μια οικονομία που επιβαρύνθηκε με φόρους που εφαρμόστηκαν την τελευταία δεκαετία.

Ο Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί μια “αναγέννηση της μεσαίας τάξης”, η οποία συμπιέστηκε από την αύξηση του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος».

«Για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, το χρόνιο πρόβλημα ήταν φόροι», δήλωσε η Έλενα Κουρέτση, διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας «Vitamin Bar».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακόμα κι αν έχεις δουλειά, παραγωγή και πωλήσεις, τελικά το 80% του εισοδήματος φεύγει», δηλώνει η 35χρονη επιχειρηματίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η νέα κυβέρνηση θα δείξει “κατανόηση” στην επιχειρηματικότητα», αναφέρει το επίμαχο άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.