ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανικός Τύπος: «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής»

Γερμανικός Τύπος: «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής»

«Τα χειρότερα πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια για την Ελλάδα από οικονομικής άποψης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως θέλει περισσότερα. Κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη και ότι η χώρα θα αφήσει μια για πάντα πίσω της την κρίση» γράφει η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» (NZZ) σε άρθρο της με τίτλο «Την ελληνική κυβέρνηση περιμένουν πολλά ανοιχτά ζητήματα».

«Όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο. Μέχρι σήμερα οι δανειστές ούτε που θέλουν να ακούσουν για αλλαγές στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωρίζει πολύ καλά ότι πρώτα η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τις υποσχέσεις της και εφαρμόζει όσα συμφωνήθηκαν και μετά θα είναι σε θέση να ζητήσει ελαφρύνσεις. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τοποθετούνται, κατά συνέπεια, μετά την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2020 και την ανάληψη καθηκόντων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημειώνει η ελβετική εφημερίδα.

«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα “είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον λαϊκισμό”[..]» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το γερμανικό περιοδικό Focus σε άρθρο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί. Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» συνεχίζει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι «μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ότι δεν χρησιμοποιεί τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, αλλά εξακολουθεί να μετακινείται με το παλιό υπηρεσιακό του αυτοκίνητο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.