«Να συσταθούν δημοσιογραφικές θέσεις στους δήμους» ζητά η ΕΣΗΕΑ για να αντιμετωπίσει την ανεργία στον κλάδο

«Να συσταθούν δημοσιογραφικές θέσεις στους δήμους» ζητά η ΕΣΗΕΑ για να αντιμετωπίσει την ανεργία στον κλάδο

Επιστολές προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ώστε με σχέδιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης να συσταθούν δημοσιογραφικές θέσεις στους δήμους οι οποίες θα στελεχωθούν από δημοσιογράφους, μέλη των αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών Ενώσεων, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Η επιστολή προς τους αρμόδιους. Υπουργούς έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε, στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν υφίστανται οργανικές θέσεις δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα τα σχετικά καθήκοντα να αναλαμβάνουν τακτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το δημοσιογραφικό επάγγελμα και, όπως είναι αυτονόητο, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαρκώς στα σχετικά καθήκοντα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα με προσλήψεις επαγγελματιών δημοσιογράφων, μέλη των αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, ώστε να καλυφθούν από συναδέλφους μας οι εν λόγω ανάγκες, αλλά και να ανακουφιστεί ο βαρύτατα πληγείς από την οικονομική κρίση δημοσιογραφικός κλάδος της χώρας μας.

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ως εξής: Πρόσληψη δημοσιογράφων

Στους δήμους με πληθυσμό έως 20.000 κατοίκους συνιστάται μια (1) θέση δημοσιογράφου, στους δήμους με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους συνιστώνται δύο (2) θέσεις δημοσιογράφων και στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων συνιστώνται πέντε (5), τουλάχιστον, θέσεις δημοσιογράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δημοσιογράφοι, όλοι μέλη αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών Ενώσεων, θα εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και θα προσλαμβάνονται, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση του Δημάρχου, για δε την πρόσληψή τους δεν απαιτείται τήρηση των διατάξεων του ν. 2190/1994.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.