ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλικό περιοδικό για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου: «Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι»

Γαλλικό περιοδικό για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου: «Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι»

«H νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα επιταχύνει (την εφαρμογή) του αντικαπνιστικού νόμου», όπως σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τον εφαρμόσει.

«Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε την «αυστηρή επιβολή» του ανεπαρκούς κατά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στην Ελλάδα, τον μεγαλύτερο καταναλωτή της ΕΕ, και την “εντατικοποίηση των ελέγχων”, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν τον σχετικό νόμο του 2010 για την καταπολέμηση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ο οποίος, με το 35% των καπνιστών σε ημερήσια βάση, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής καπνού της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωβαρομέτρου του 2017», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.

«Ο νέος συντηρητικός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νικητής των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, είχε θέσει ως προτεραιότητα της καμπάνιας του τον νόμο κατά του καπνίσματος, χαρακτηρίζοντάς τον ως «προσωπική πρόκληση»….Ο αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει πρόστιμα που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ…Αλλά η αστυνομία κάνει λίγους ελέγχους.

«Σε μια εγκύκλιο, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στην «εφαρμογή του νόμου» και ζητά να αυξηθούν οι έλεγχοι.

Η νέα κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα διόρισε τον διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Μπεχράκη, για να παρακολουθήσει την πρόοδο του νόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του 2017, το 78% των εστιατορίων στην Ελλάδα επέτρεπαν το κάπνισμα, ένα ρεκόρ στην Ευρώπη», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.