ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανικά ΜΜΕ: Ναταλί Κρίστοφερ – Σούζαν Ίτον: Δύο επιστήμονες που χάθηκαν σε ελληνικά νησιά

Βρετανικά ΜΜΕ: Ναταλί Κρίστοφερ – Σούζαν Ίτον: Δύο επιστήμονες που χάθηκαν σε ελληνικά νησιά

Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δύσβατο σημείο της Ικαρίας, είναι η δεύτερη επιστήμονας μέσα σε δύο μήνες της οποίας χάθηκαν τα ίχνη σε ελληνικό νησί. Είχε προηγηθεί η εξαφάνιση της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε σπηλιά στα Χανιά.

Η 35χρονη αστροφυσικός λάτρευε το σύμπαν.

Το τελευταίο διάστημα συμμετείχε σε έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στόχος της ήταν να φτάσει στα αστέρια. Η Ναταλί Κρίστοφερ συμμετείχε σε ένα πρότζεκτ αστρονομίας για την παγκόσμια ειρήνη. Το έργο της ήταν επικεντρωμένο στη βελτίωση της κατανόησης της εξέλιξης των γαλαξιών.

Η ίδια εγκαινίασε την πρωτοβουλία Cyprus Girls Can, για να ενθαρρύνει κορίτσια και νέες γυναίκες να αθλούνται. Το τρέξιμο, άλλωστε, ήταν η μεγάλη της αγάπη. Της άρεσαν και τα ταξίδια μαζί με τον σύντροφό της.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη το απόγευμα της Τετάρτης σε χαράδρα. Ο πυροσβέστης έκανε έρευνες στην περιοχή και εντόπισε το πτώμα της 35χρονης, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της.

Η αδελφή της, μάλιστα, μίλησε στο Open και έδωσε το δικό της μήνυμα. «Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο σύντροφός της δήλωσε στους αστυνομικούς: «Ξύπνησα και δεν την βρήκα στο κρεβάτι μας. Αμέσως της τηλεφώνησα για να δω πού είναι. Μου απάντησε και μου είπε ότι έχει πάει για τρέξιμο. Μετά δεν μπορούσα να την βρω στο τηλέφωνο, ανησύχησα και γι’ αυτό δηλώνω την εξαφάνισή της».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Θεοδωράκη, «την πρώτη μέρα, όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης, ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού ήταν πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν πού να πάει να ψάξει. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν, πήγε μαζί με την Πυροσβεστική». Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τη δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία.

O ιδιοκτήτης του καταλύματος ανέφερε οτι η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα.

Η πρώτη μαρτυρία διασώστη για τον θάνατο της 35χρονης

Σύμφωνα με τον διασώστη, η 35χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα περίπου έξι μέτρων. «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε», σημειώνει ο κ. Κριαράς. Η ίδια πάντως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διασώστης που μίλησε αποκλειστικά στο OPEN τόνισε ότι πέρασαν από το σημείο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό ήταν δύσβατο και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. «Είχαμε περάσει δυο φορές και ίσως τρεις φορές. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση εξαφάνισής της έληξε με τον χειρότερο τρόπο.

Όπως και στην περίπτωση της Κρίστοφερ έτσι και σε αυτή της Ίτον στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό από Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές.

Τα ίχνη της χάθηκαν στις 4 Ιουλίου όταν είχε πάει για τζόκινγκ. Μάλιστα στις έρευνες συμμετείχαν και οι γιοι της, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο σημείο όπου είχες εξαφανιστεί.

Η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος καθώς -έπειτα από εκτεταμένες έρευνες- συνέλαβε έναν 27χρονο άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα. Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν ότι είναι «ηδονοβλεψίας» και πως στη θέα τής βιολόγου ηδονίστηκε.

Μάλιστα, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα ενώ και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της έκανε λόγο για ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα, η αστυνομία -ερευνώντας το παρελθόν του δράστη- ανακάλυψε ότι ο 27χρονος κατά το παρελθόν επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες, ενώ ενάμιση μήνα πριν από τη δολοφονία της είχε επιτεθεί και σε άλλη μία γυναίκα.

Πάντως, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι υποθέσεις εξαφανίσεων των δύο γυναικών έχουν κοινά στοιχεία. Ο Independent τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου θυμίζοντας την υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία «έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας και πέταξαν τη σορό της σε ένα μπούνκερ των Ναζί στην Κρήτη τον περασμένο μήνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, οι δύο θάνατοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στη μία περίπτωση πρόκειται για δολοφονία, καθώς ο 27χρονος που συνελήφθη στην Κρήτη έχει παραδεχθεί στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 60χρονη βιολόγο ενώ στην άλλη -σε εκείνη της Κρίστοφερ- φαίνεται πως ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα, κάτι που αποκάλυψε διασώστης που συμμετείχε στις έρευνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.