Γ.Τράγκας: «Οι ηλίθιοι των Αθηνών δεν είχαν προβλέψει ότι οι Σκοπιανοί θα “πάγωναν” μονομερώς την Συμφωνία των Πρεσπών»

Γ.Τράγκας: «Οι ηλίθιοι των Αθηνών δεν είχαν προβλέψει ότι οι Σκοπιανοί θα “πάγωναν” μονομερώς την Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρή επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γ.Τράγκας με αφορμή το «φιάσκο» της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία οι Σκοπιανοί σκοπεύουν να μην την εφαρμόσουν μετά το βέτο Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας για να μην ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ.

Οι ηλίθιοι των Αθηνών κατάφεραν να τα δώσουν όλα στους Σκοπιανούς, να πληγώσουν το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, να παραχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας, τους όρους Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονικό Έθνος, τα εμπορικά σήματά μας και αντί ανταλλάγματος να εισπράξουν από τον εντιμότατο κύριο Ζάεφ το πάγωμα της Συμφωνίας. Να εισπράξουν δηλαδή την τοποθέτηση στις καλένδες της αντεθνικής συμφωνίας μετά το βέτο του κου Μακρόν.

Εισέπραξαν δηλαδή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα τη χρήση του ονόματος Μακεδονία, εντός των Σκοπίων και του Βόρεια Μακεδονία εντός του ΝΑΤΟ. Ο κύριος Τσίπρας με τον κο Κοτζιά, έβαλαν το γειτονικό κρατίδιο στην Ατλαντική Συμμαχία, χωρίς να εγγυώνται για την τήρηση της συμφωνίας η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Κατάφεραν οι άφρονες των Αθηνών με απαίτηση ξένων κέντρων και χωρίς να εγγυάται τίποτα η Ευρώπη, να συνδεθεί αυτή η συμφωνία με την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Μάλιστα ο Ζάεφ «κάρφωσε» χθες επίσημα ότι οι Έλληνες δέχθηκαν τη σύνδεση της συμφωνίας και την εφαρμογή της με την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.
Τώρα, ο Άφρονας και πανίβλακας ή δόλιος Κοτζιάς εκπλήσσεται ότι δεν σκέφτηκε ότι μπορεί ο Μακρόν ή γενικότερα η Ευρώπη να αντιταχθεί στην ένταξη των Σκοπίων και των δυτικών Βαλκανίων.

Οι ηλίθιοι των Αθηνών. Ο κλειστός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που ρίζωσε τις εταιρίες του Σόρος στο υπουργείο Εξωτερικών δεν μπόρεσαν να σκεφτούν, έτσι λένε, ότι θα συμβεί τέτοιο πράγμα που θα δώσει το δικαίωμα στον Ζάεφ να παγώσει τη συμφωνία.

Καλά πήγαν και υπέγραψαν, χωρίς να γνωρίζουν τις επόμενες αντιδράσεις των Ευρωπαίων όσον αφορά την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων ή μήπως απλά ήθελαν να περάσουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια;

Όπως και να έχει Τσίπρας και Κοτζιάς δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα και στη Βαλκανική. Παραχώρησαν ιστορία και δικαιώματα της Ελλάδος και εισέπραξαν το τίποτα.

Από την πλευρά της η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να θέλει να πειράξει στο ελάχιστο τη συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εξωτερικά θέματα άγεται και φέρεται από τα ίδια κέντρα που χειραγώγησαν τον Τσίπρα και τον οδήγησαν σε αυτή τη μειοδοτική συμφωνία. Ο Ζάεφ ακυρώνει τη συμφωνία, αφήνει έκθετο τον Τσίπρα αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί επιζήμιο για τη χώρα αυτό που συνέβη στις Πρέσπες αλλά δεν το καταργεί. Αντίθετα, ο κος Δένδιας βγήκε χθες με μια χαλαρή, ηττοπαθή θέση που λέει ότι θα παρακολουθούμε τις κινήσεις των Σκοπιανών.

Εδώ πρέπει να σας πω, ότι το βέτο του Μακρόν, της Ολλανδίας και της Δανίας έχει να κάνει με τον οικονομικό πόλεμο Ουάσιγκτον – Βερολίνου και με τους δασμούς που επέβαλε ο κος Τραμπ στα Ευρωπαϊκά προϊόντα. Δηλαδή το Παρίσι αφήνει τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αναχαιτίσει τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια αλλά βάζει σφήνα στα αμερικανικά σχέδια για είσοδο Σκοπίων και Αλβανίας στις Βρυξέλλες.

Tα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για την Ελλάδα και το μεταναστευτικό δείχνει ότι η Τουρκία υλοποιεί ευρύ σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού, ταραχής και στη συνέχεια κατάληψης ελληνικών εδαφών. Ενώ η Αθήνα παρουσιάζει πολιτικό τραγέλαφο, ο Ερντογάν συνέχισε χθες τις προκλήσεις και είπε ότι τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο η Τουρκία έχει δικαιώματα. Στη γύρω περιοχή υπάρχει πολεμική ατμόσφαιρα.

Tο μεταναστευτικό πρόβλημα είναι όπως ο τετραγωνισμός του κύκλου.

Απλά δεν λύνεται χωρίς τη βούληση των Ευρωπαίων που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ανθρωποαποθήκη και η ανοχή τους προς την Άγκυρα, δείχνει ότι στηρίζει τα σχέδια των Τούρκων.

Ήδη έχουμε χάσει τον έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου. Στα ακριτικά νησιά επικρατεί ασφυξία.

Ήδη έχουμε επεισόδια σε διάφορες περιοχές, όπου αντιδρούν οι κάτοικοι για την ξαφνική και βίαιη εγκατάσταση Αφγανών, Αφρικανών και άλλων, φοβούμενοι για την ακεραιότητα των οικογενειών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως ο Μητσοτάκης ανέβασε χθες τους τόνους απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν και Ακάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.