Γ.Τράγκας: «Βυζαντινές ίντριγκες για το ποιος θα πάει για ΠτΔ – Ξέσπασε η πρώτη σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση»

Γ.Τράγκας: «Βυζαντινές ίντριγκες για το ποιος θα πάει για ΠτΔ – Ξέσπασε η πρώτη σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση»

Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Τράγκας ήταν αποκαλυπτικός και «καυστικός» με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και σχολιάζει το «εμπρηστικό» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρεται στην εύνοια που επιδεικνύει σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Μαχαιρώματα, στιλέτα που αστράφτουν στη νύχτα του μνημονίου, καταγγελίες για σχέσεις με ατέλειωτο βρόμικο χρήμα και βυζαντινές ίντριγκες για το ποιος θα πάει για την Προεδρία ή όχι.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Ταγίπ Ερντογάν επανατοποθετούν τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας σε οικονομικές βάσεις και προοπτική αγοράς όπλων. Ο κος Τραμπ δηλώνει ότι η Τουρκία είναι μεγάλος οικονομικός σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος στο ΝΑΤΟ και υπάρχει περίπτωση να αγοράσει πυραύλους Patriot στη σωστή τιμή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να κουβεντιάσει και για αγορά των F- 35.

Μάλιστα ξεπεράστηκε και το θέμα των S- 400 γιατί όπως ειπώθηκε από πλευράς Λευκού Οίκου, αποτελεί μία πρόκληση αλλά θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να ισορροπεί πλήρως μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και μέχρι στιγμής κέρδισε πόντους τόσο στη Βόρειο Συρία, όσο και στην Κύπρο όπου υπάρχουν κινήσεις αναδίπλωσης της γαλλικής Total και της ιταλικής Eny, δηλαδή αφήνουν έναν αέρα στα τουρκικά σκάφη στο οικόπεδο 7. Γάλλοι και Ιταλοί θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους από το οικόπεδο 11.

Εδώ μια ματιά στις εφημερίδες σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσδεμένοι στο μνημονιακό άρμα και στην υποταγή προς το Βερολίνο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας ασχολείται μόνο με το πώς θα βγάλει λεφτά από τη διαπλοκή και από τις σχέσεις με τους γύπες που κατασπαράζουν το ψοφίμι της εθνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα έχει ξεσπάσει η πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης με απειλές για παραιτήσεις.

Ο υφυπουργός ο κος Μηταράκης αποκάλυψε στο Reuters ένα σχέδιο πώλησης σε funds χρεών 12 δις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ο υπουργός Εργασίας τον διέψευσε κατηγορηματικά.

Δηλαδή αποκαλύφθηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη ήθελε να δώσει κοψοχρονιά σε γύπες τις οφειλές ιδιωτών. Έτσι προβάλλεται όμως η εσωτερική διαμάχη μεταξύ του κου Βρούτση και του κου Μηταράκη. Ο κος Μηταράκης είχε και έχει πολλές άκρες με τράπεζες και με funds. Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει στη βουλή ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με φωτογραφική διάταξη ξεπαγώνει τα περιουσιακά στοιχεία προσώπων που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πήραν διεθνείς διαστάσεις και αιωρούνται ερωτήματα για δώρα περίπου 1 δις που δόθηκαν σε υπόδικους τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Οι Financial Times αποκάλυψαν την εύνοια της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες από το νέο ποινικό κώδικα. Εδώ που τα λέμε, το δημοσίευμα αυτό της βρετανικής εφημερίδας είναι πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση του κου Κυριάκου γιατί έχει τίτλο που μιλάει για πλυντήριο μαύρου χρήματος από τον πρόσφατο νόμο της.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έγινε περισσότερο κατανοητό χθες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ. Ουσιαστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για την παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και τη μη εφαρμογή της από τους Σκοπιανούς και υποσχέθηκε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι θα μεσολαβήσει στον Εμανουέλ Μακρόν για να πάρει πίσω το ΒΕΤΟ.

Να σημειωθεί ότι σε ομιλία του πριν από τη συνάντηση με τον κο Μητσοτάκη, ο Ζόραν Ζάεφ είχε φόντο μια τεράστια πινακίδα που έλεγε Macedonia 2025. Οι εφημερίδες σημειώνουν σήμερα ότι ο λογότυπος προστασίας των μακεδονικών προϊόντων που παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του πρωθυπουργού από το σύνδεσμο εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μάλλον μπερδεύει παρά προστατεύει τα μακεδονικά προϊόντα, τα προϊόντα των ελληνικών εταιριών της Βορείου Ελλάδος.

Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο πιο πολλά ακούγονται για μαχαιρώματα σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Τύπος σημειώνει σήμερα ότι ο Κυριάκος με την έκδοση των απομνημονευμάτων του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έκαψε» την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ η κα Γιάννα Αγγελοπούλου φρόντισε χθες να καρφώσει πολλά μαχαίρια στον Κώστα Καραμανλή και στη διαχείριση που έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είπε σε συνέντευξή της στον Κο Τσίμα ότι φεύγοντας άφησε και 135 εκατομμύρια στην Alpha Bank, εννοώντας ότι η οργανωτική επιτροπή άφησε πλεόνασμα στο κράτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.