ΕΡΤ: Αυτό είναι το κόστος της εκπομπής της Όλγας Τρέμη (βίντεο)

ΕΡΤ: Αυτό είναι το κόστος της εκπομπής της Όλγας Τρέμη (βίντεο)

Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ το συνολικό κόστος είναι 3.673 ευρώ.

Διευκρινίσεις για τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της νέας εκπομπής της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, δίνουν οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου, όπως επισημαίνουν, να προλάβουν τάχα «αποκαλύψεις» σχετικά με το κόστος της.

Η εκπομπή, όπως αναφέρεται, είναι μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιό της κοστίζει 3.673 ευρώ. Ωστόσο, η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία, συμπληρώνουν, ενώ δίνουν συγκριτικά στοιχεία και για αντίστοιχες εκπομπές του πρόσφατου παρελθόντος.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=tI52wDvabcE&feature=emb_title

Επισημαίνουν, ειδικότερα, ότι αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.