Ο Guardian «δίνει» Έλληνες δημοσιογράφους που προωθούσαν συμφέροντα της Bayer

Ο Guardian «δίνει» Έλληνες δημοσιογράφους που προωθούσαν συμφέροντα της Bayer

Tα ΜΜΕ ποικιλοτρόπως διαπλέκονται κατά καιρούς όχι μόνο με το πολιτικό αλλά και με το οικονομικό σύστημα.

Τρόπους για να αυξήσει την επιρροή της πρότεινε στη φαρμακευτική Bayer ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης

Ο Έλληνας δημοσιογράφος και «επικοινωνιολόγος» Θάνος Δημάδης, ευρέως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο περιβόητο «περούκα gate», σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, συζητούσε με την γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer για το πώς μπορεί η τελευταία να αυξήσει την επιρροή της. Με το αζημίωτο, φυσικά, για τον ίδιο το δημοσιογράφο.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του Guardian, αναφέρεται ότι ο Θάνος Δημάδης συζητούσε με στελέχη της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας πώς να γίνει ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της εταιρείας και να προωθηθούν τα επιχειρηματικά της συμφέροντα.

Στις συζητήσεις το «αλισβερίσι» φυσικά αφορούσε οικονομικές χορηγίες από την πλευρά του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο Guardian επικαλείται αλληλογραφία μεταξύ του Δημάδη και δυο υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας μεταξύ 2018 και 2019.

Αναφέρει δε ότι εκείνη την πρίοδο ο Δημάδης ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη (που υπάρχει 101 χρόνια ήδη).

Στα email που επικαλείται ο Guardian, ο Δημάδης προτείνει πράγματα που μπορεί να κάνει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών για τη Bayer και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με τον Guardian πρότεινε:

Να συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της Bayer Chris Loder στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και να λαμβάνει μέρος σε συναντήσεις.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών θα υλοποιούσε πρωτοβουλίες κάθε χρόνο για να προωθήσει θέματα που αφορούσαν και στη Bayer και στην Ένωση.

Η Ένωση θα διοργάνωνε ημερίδες για δημοσιογράφους και «influencers» σχετικά με θέματα «συμφωνημένα« με τη Bayer και τα οποία θα εξυπηρετούσαν τους στόχους της.

Για παράδειγμα «η γεωργία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα» σημαντικό για την Bayer.

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, το Σεπτέμβριο του 2016 είχε βρεθεί στο επίκεντρο των γεγονότων όταν είχε κατηγορηθεί από την ελληνική αποστολή που ήταν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, ότι μπήκε μεταμφιεσμένος μαζί με έναν άλλο Έλληνα δημοσιογράφο στο ξενοδοχείο τους, παραβιάζοντας κανόνες ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι δύο δημοσιογράφοι εν συνεχεία απολύθηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ που εργάζονταν τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.