Γ.Τράγκας: «Η οικονομική καταστροφή θα καταλήξει σε εθνικό ακρωτηριασμό – Οι πολιτικοί μας τα δίνουν όλα»

Γ.Τράγκας: «Η οικονομική καταστροφή θα καταλήξει σε εθνικό ακρωτηριασμό – Οι πολιτικοί μας τα δίνουν όλα»

Ακρωτηριασμό της χώρας βλεπει ως κατάληξη της «οικονομικής γάγγραινας» που την καταστρέφει, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Τίποτα δεν γίνεται ή λέγεται τυχαία επί των ημερών μας. Η οικονομική γάγγραινα του μνημονίου θα τελειώσει με ακρωτηριασμό.

Έτσι γίνεται πάντα όταν σαπίζουν οι υγιείς ιστοί από αποικίες στρεπτόκοκκων και σταφυλόκοκκων. Χθες συνοδεία τουρκικής ακταιωρού μετανάστες έφτασαν στη βραχώδη και θαμνώδη νήσο Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελορίζου.

Κατά σύμπτωση ένα από τα νησιά που εντελώς τυχαία παρέλειψαν πρόσφατα, επίσημα ξένα χείλη να αναφέρουν ότι έχουν υφαλοκρηπίδα και χρειάστηκε την επόμενη ημέρα – περαιτέρω διευκρίνιση και αποκατάσταση της ελληνικής κυριαρχίας. Αν θυμάμαι καλά, εκ παραδρομής, εκ λάθους παραλήφθηκε η Στρογγύλη….

Οι μετανάστες παραλήφθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού και οδηγήθηκαν στο Καστελόριζο που πρόσφατα, αν θυμάμαι καλά, κάποια Ελληνίδα πολιτικός – κατά σύμπτωση – η αδελφή του πρωθυπουργού είπε ότι: μπορεί να το δώσουμε, την ΑΟΖ του, αρκεί να κρατήσουμε τη Λήμνο. Λέγονται και τέτοια.

Τον τελευταίο διαβολοκαιρό. Μέρα με την ημέρα τα τείχη φθείρονται και πέφτουν, ενώ οι Νοταράδες κρύβουν καλά το χρυσάφι τους και αποκαλύπτουν εύκολα τις προθέσεις τους.

Τώρα καταλαβαίνουμε πως όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι, υποτίθεται εκπρόσωποι του Έθνους, από την εποχή της Μαδρίτης και της κας Μαντλίν Ολμπράιτ μέχρι σήμερα, δρούσαν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και της θεωρίας ότι με τους Τούρκους, οι Έλληνες πέρασαν ευτυχισμένες και χαρισάμενες ημέρες. Τώρα καταλαβαίνουμε τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν δύο πρωθυπουργικές θητείες.

Ενώθηκαν όλοι εις σάρκαν μίαν. Και τώρα με έκπληξη στο σκοτάδι των ημερών βλέπουμε να λαμπυρίζουν τα μάτια του μωρού της Ρόζμαρυ. Ούτε ο Ρομάν Πολάνσκι έχει σκεφτεί ποτέ του τέτοιο σασπένς.

Αγκαλιά στο ίδιο πολιτικό κρεβάτι, αγκαλιά στον ίδιον οντά η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Ροζάκης και όσοι έγραφαν και έλεγαν τόσα χρόνια ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στα ελληνικά νερά του Αιγαίου και στα ακριτικά νησιά μας. Τώρα ολοκληρώθηκε το ψηφιδωτό των δακτυλίων του Δάντη.

Οι πολιτικοί που είναι μέσα στον πάγο, με γυρισμένα τα κεφάλια προς τα πίσω. Και εκείνοι, οι επίορκοι που πνίγονται από τα φίδια του ψέματος και της μειοδοσίας.

Ανειλικρινείς, αφού πέρασαν από διάφορα πάνελ, ψελλίζοντας κάτι περί Χάγης, έτσι για να ψεκάσουν το μυαλό εκατομμυρίων βασανισμένων ανθρώπων, τώρα συγκεντρώθηκαν χθες στο περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ για να απαντήσουν στο ερώτημα: μας συμφέρει η Χάγη; Και όλοι μαζί φώναξαν και ακούστηκαν μέχρι την Άγκυρα, μέχρι το παλάτι του Σουλτάνου.

Όλα τα παιδιά, όλοι αυτοί που δούλευαν τόσα χρόνια για τους γείτονες, ακούστηκαν να λένε: μας συμφέρει η Χάγη. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δεν μας είπαν ακόμα τι θα περιέχει το συνυποσχετικό που θα υπογράψει, αν υπογράψει η Τουρκία.

Δεν μας είπαν, αυτό που ακούμε. Ότι η Τουρκία θέλει το μισό Αιγαίο και πλήρη δικαιώματα μέχρι τον 28ο μεσημβρινό και βάλε. Δεν μας είπαν τι θα κάνουν, αν η Τουρκία βάλει γεωτρύπανα να σκάβουν νότια της Κρήτης. Δεν μίλησαν καθόλου για τις καθημερινές παραβιάσεις. Χθες είχαμε μόνο 10 από εννέα τούρκικα μαχητικά.

Ήταν όλοι εκεί ενωμένοι εις σάρκα μία. Η αδελφή του πρωθυπουργού, ο Γιωργάκης Παπανδρέου που έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα χωρίς να ρωτήσει κανέναν Έλληνα, ο Κατρούγκαλος εκπροσωπώντας τον Τσίπρα, τον Κυριάκο Τσίπρα, ο κολλητός του Σημίτη και προσωπικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθηγητής Ροζάκης και ένα πλήθος, μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, που παρήγαγαν και πρόσφεραν μέσω του ΣΚΑΙ ένα προϊόν του απόλαυσαν οι ηγέτες και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, μέχρι να φανεί η ουρά του και τα φωσφορίζοντα μάτια του. Και από χθες, άρχισε να φαίνεται η ουρά του.

Μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, η αναδιανομή του Αιγαίου, της Θράκης και της Ανατολικής Μεσογείου

Η αδελφή του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Εξωτερικών, που συνόδευε τον κο Καραμανλή στο «ΟΧΙ» του Βουκουρεστίου, πασίγνωστη για τις καλές σχέσεις της, όπως και όλη η οικογένεια με το ίδρυμα Κλίντον και κυρίως με τον Τζορτζ Σόρος, (κατά σύμπτωση και ο κος Γιώργος Παπανδρέου, και ο Ροζάκης και ο Κατρούγκαλος και ο Τσίπρας) χθες είπε ότι οι καθαρές κουβέντες με τους Τούρκους μπορούν μόνο να ωφελήσουν.

Το ερώτημα είναι: « ποιες καθαρές κουβέντες και ποια μέτρα εμπιστοσύνης μπορείς να χτίσεις με κάποιους που προχθές δέσμευσαν 16 θαλάσσιες περιοχές και χθες παραβίασαν 10 φορές τον εναέριο χώρο μας;».

Η κα Μπακογιάννη δεν μας είπε επίσης τι θα μπει στο συνυποσχετικό; Μόνο η υφαλοκρηπίδα ή και η ΑΟΖ όπως σιγά σιγά ψελλίζει ο κος Δένδιας; Άμα μπει η ΑΟΖ, θα πάμε με τις συντεταγμένες της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης; Θα πάμε με τα 12 ή τα 6 μίλια; Η κα Ντόρα είπε επίσης, ότι η δική μας πολιτική είναι βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτό που καταπατά κάθε λεπτό η Τουρκία; Και πόσο σίγουρη είναι η κα Ντόρα ότι η Τουρκία θα πάει στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα;

Άπαντες, οι έχοντες νοταράδικες πολιτικές επιλογές, δεν σκέπτονται το βαθμό και την έκταση της τουρκικής βουλιμίας. Μας λένε ότι οι Τούρκοι θα σεβαστούν και θα είναι συνεπείς στο Διεθνές Δίκαιο και στην απόφαση ενός δικαστηρίου, ενώ η απέναντι πλευρά πιστεύει μόνο στο Δίκαιο του Ισχυρότερου.

Στόχος της Τουρκίας είναι μόνο η Ελλάδα και σε λίγο θα φανεί ότι παίρνει πόρτα από τη Συρία, γιατί εκεί δεν επιτρέπουν βήμα οι Ρώσοι και δεν τη στηρίζει το ΝΑΤΟ. Εκεί θα αντιμετωπίσει μόνη της τα ρωσικά άρματα και τις ρωσικές πυροβολαρχίες.

Αγριεύει και δείχνει τα δόντια της μόνο προς την πλευρά μας, γιατί εδώ έχουμε αυτό το πολιτικό προσωπικό και αυτή την άμυνα λόγω μνημονίου.

Ας δούμε όμως πως έχει πραγματικά η κατάσταση και γιατί πρέπει να φοβούμαστε τώρα περισσότερο μια εξαγωγή της κρίσης στην Τουρκία προς το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

Επειδή καταρρέει η τουρκική οικονομία από τη συνεχή οικονομική αιμορραγία των πολεμικών μετώπων και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας, το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν κυκλοφορεί φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος και προβαίνει πάλι σε δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Γκιουλέν.

Η δικτατορία Ερντογάν γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική. Αυτό παίζει ρόλο στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης και Τουρκίας – ΗΠΑ. H ιταλική Repubblica γράφει ότι δεν αποκλείεται μια σύγκρουση Ευρώπης – Τουρκίας. Οι Αμερικανοί προειδοποιούν την Άγκυρα ότι είναι αντίθετοι στις μεθοδεύσεις για την Αμμόχωστο.

Η Μόσχα κοντράρει στη Συρία και ευτυχώς αναβαθμίζεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ με μπαράζ κοινών ασκήσεων. Επίσης, οι δυνάμεις του Χαφτάρ καταστρέφουν τουρκικό πολεμικό υλικό και βομβαρδίζουν τουρκικά σκάφη στο λιμάνι της Τρίπολης.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται η εισροή μεταναστών με οδηγίες του Βερολίνου και πλήρη ανοχή του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Οι μυστηριώδεις ΜΚΟ ροκανίζουν εκατομμύρια και διαλύουν τις τουριστικές προοπτικές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Μουτζούρης ακύρωσε το ραντεβού του με τον ανεπαρκή, αντιπαραγωγικό και εν γένει φαιδρό σε αλλαγές σχεδίων Νότη Μηταράκη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Μητσοτάκης τον έχει εκεί, προκειμένου να καεί απορροφώντας τους κραδασμούς της αντίδρασης των νησιωτών. Και ο Νότης το έχει αποδεχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να ακούσουμε σε αυτό το σημείο, τι μου είπε ο Νίκος Μεταλλίδης, δημοτικός σύμβουλος του δήμου ΠύδναςΚολινδρού για τους μετανάστες που τοποθετούνται στην περιοχή του διαλύοντας τον τουρισμό.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.