Μην χάσετε τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Κυκλοφορεί σε κοινή έκδοση σε όλη την Ελλάδα με το AUTOCAR!

Μην χάσετε τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Κυκλοφορεί σε κοινή έκδοση σε όλη την Ελλάδα με το AUTOCAR!

Η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα με τις μεγαλύτερες δωρεάν προσφορές στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, εγκαινιάζοντας μια μεγάλη συνεργασία με το σημαντικότερο περιοδικό για το αυτοκίνητο, το AUTOCAR!

Συγκεκριμένα με το νέο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ θα αποκτήσετε ένα συλλεκτικό τεύχος του AUTOCAR, του πλέον ενημερωμένου περιοδικού αυτοκινήτου, με πληροφορίες, drive test, αναλύσεις, παρουσιάσεις κλπ. από τον κόσμο των τεσσάρων τροχών!

Μαζί με το AUTOCAR θα βρείτε δωρεάν στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Το Πραξικόπημα: Ενα βιβλίο για την οργάνωση, διενέργεια και εμπέδωση του στρατιωτικού κινήματος της 21ης Απριλίου 1967

– Μια μονογραφία του ιστορικού περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα «Η Επανάσταση του 1821»

– Μια μελέτη θρησκευτικής ιστορίας για τις προρρήσεις: «Προφητείες Αγίων & Γερόντων της Ορθοδοξίας»

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, πάνω απ’όλα θα διαβάσετε την πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα-ανάλυση για τον βιολογικό πόλεμο (ή «πόλεμο»;) που έχει εξαπολυθεί με το νέο κορωνοϊό Covid-19​ κατά της ανθρωπότητας.

Την ώρα που η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου στην Κίνα και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, υπαινισσόμενος ότι είναι προϊόν εργαστηρίου και βιολογικό όπλο, κάτι που υπονόησαν και οι ΗΠΑ, η έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ αποκτά νέο υπόβαθρο.

Ποιος τον δημιούργησε και γιατί; Τι θα συμβεί; Διαβάστε το στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!


Επίσης στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Πολεμική Αεροπορία: Επιχειρήσεις σε νοτιοανατολικό Αιγαίο & Ανατολική Μεσόγειο

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας και πιστή στο δόγμα του νέο-οθωμανικού επεκτατισμού με την εμπλοκή της στην Συρία, το παράνομο Μνημόνιο διευθέτησης της ΑΟΖ της με την κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη και οι συνεχείς παράνομές ερευνητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνουν την ανάφλεξη περισσότερο πιθανή παρά ποτέ. Εκεί όμως βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία. Το μοναδικό πραγματικό «τείχος» ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας. Διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ το πώς και το γιατί.


Στρατηγική «Τριάδα»: Su-35, BrahMos & S-400 – Με κόστος ίσο με την αναβάθμιση των F-16 θα άλλαζαν τα πάντα υπέρ της Ελλάδας σε Αιγαίο & Θράκη

Μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία στην επιλογή των εργαλείων άσκησης αμυντικής πολιτικής, είναι μία χώρα με «ανάπηρη» δυνατότητα υπεράσπισης της κυριαρχίας και του ελέγχου της. Μια τριάδα ρωσικών όπλων θα μπορούσαν να δώσουν «άλλο αέρα» στην εθνική προσπάθεια σε κλάσμα του κόστους απόκτησης ανάλογων δυτικών συστημάτων. Μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Θέλουμε;


Νέα τουρκικά SHORADS – Τι μέγεθος απειλής συνιστά για ΠΑ & ΑΣ η εισαγωγή σε υπηρεσία των νέων τουρκικών α/α

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία, καθώς η Άγκυρα παραβίασε το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, ο τουρκικός Στρατός είχε ενισχύσει πριν λίγους μήνες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον στρατάρχη Χάφταρ στέλνοντας αντιαεροπορικά συστήματα Korkut και όχι μόνο ενώ σκοπεύει να αναπτύξει Α/Α συστήματα Hisar A/O στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.


Ισοζύγιο ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο – Πού υπερέχει και ποια τα ασθενή «σημεία» του ΠΝ

Η τουρκική πολιτική στο Αιγαίο πλέον έχει λάβει μια μεγάλη ποιοτική διαφορά στον χώρο του ναυτικού αγώνα καθώς με το βλέμμα στραμμένο στην «Γαλάζια Πατρίδα» η τουρκική ηγεσία εξωθεί όλο και περισσότερο τις ναυτικές μονάδες να λάβουν πρωτοβουλία ακόμα και σε έναν προνομιακό για τα ελληνικά δεδομένα χώρο αυτό του θαλασσίου αγώνα. Σε συνδυασμό με τις συνεχείς τουρκικές ναυπηγήσεις και εκσυγχρονισμούς με μεγάλη εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας τα αποτελέσματα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και ΑΟΖ γενικότερα θα ενταθεί.


Το αεροπορικό οπλοστάσιο Ελλάδας – Τουρκίας: Τα εναέρια όπλα που κάνουν την διαφορά…

Μπορεί το βλέμμα των περισσοτέρων να στρέφεται πάντα στις δυνατότητες που ένα μαχητικό αεροσκάφος προσφέρει σε μια πολεμική αεροπορία αλλά οι έχοντες την γνώση και την αντίληψη της πραγματικής διάστασης του αεροπορικού πολέμου γνωρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο να έχεις το καλύτερο ή νεότερο μαχητικό αεροσκάφος αν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εξαπολύει απλά «σίδερα» δηλαδή βόμβες γενικές χρήσης της σειράς Μk ή στις αερομαχίες να προσπαθούν να αναβιώνουν τις τακτικές του «Κόκκινου Βαρόνου».

Aπαιτείται επένδυση σε πυραύλους και ειδικά όπλα που θα εκμεταλλευτούν τις ικανότητες των αναβαθμισμένων αισθητήρων των μαχητικών αλλά και τις ικανότητες πρόσκτησης στόχων που προσφέρει η δικτυοκεντρική μορφή του πολέμου με την επέκταση της ενσωμάτωσης των data-links και του data-fusion.


Ρωσικός Βόρειος Στόλος: Ο ισχυρότερος πυρηνικός Στόλος της «Αρκούδας»

Ο ρωσικός Βόρειος Στόλος είναι μια πανίσχυρη ναυτική δύναμη η οποία αποτελείται από πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους αεροσκάφη, πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου και μεγάλες μονάδες επιφανείας. Ως ζώνη ευθύνης έχει την βορειοδυτική Ρωσία δραστηριοποιούμενος στις περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού από βάσεις που διατηρεί στην Θάλασσα του Μπάρεντς και της Θάλασσας της Νορβηγίας.


ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Έβρος: Η Τουρκία σχεδιάζει ήδη την επόμενή της κίνηση…

Παρά το γεγονός της πρόσκαιρης τουρκικής «υποχώρησης»-αποχώρησης από τον Έβρο παίρνοντας κάποιους χιλιάδες παράνομους μετανάστες από τον προσωρινό καταυλισμό που διατηρούσαν πίσω στην Αδριανούπολη, η υπόθεση μόνο τελειωμένη δεν είναι. Ήδη ο διαβόητος Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε με θράσος ότι θα επανέλθουν μόλις παύσει ο γενικός συναγερμός για τον κορωνοϊό. Η Τουρκία έχει πλέον αποδοθεί σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια επιδίωξης ανοικτής σύγκρουσης με την Ελλάδα.


ΙΣΤΟΡΙΑ

Armstrong Whitworth Atlas: Ο «Άτλαντας» της Eλληνικής Βασιλικής Αεροπορίας

Το Atlas ήταν ένα βρετανικό μονοκινητήριο διπλάνο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Armstrong Whitworth Aircraft. Υπηρέτησε ως αεροσκάφος στρατιωτικής συνεργασίας με την βρετανική Αεροπορία τις δεκαετίες του 1920 και 1930, αλλά και με την Ελληνική Βασιλική Αεροπορία περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.