ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστριακά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα έδωσε στον τουρισμό την ελπίδα ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου»

Αυστριακά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα έδωσε στον τουρισμό την ελπίδα ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου»

Η Ελλάδα ελπίζει ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ επικαλούμενα τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα γίνονται υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Mετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ελλάδα έδωσε στον τουρισμό την ελπίδα ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, γράφει στην ιστοσελίδα του το αυστριακό ραδιόφωνο «ORF» επικαλούμενο τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο CNN.

«Στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει τουριστικές δραστηριότητες από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον βέβαια η πανδημία είναι σε ύφεση.

«Υποθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες θα κάνουν μερικά τεστ προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και θα παρακολουθούνται στενά, η τουριστική εμπειρία μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματά τους. Ακόμα κι αν το τεστ βγει είναι αρνητικό, ο επισκέπτης πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει επισήμως μόνο 2.632 κρούσματα και 146 θανάτους χάρη στα γρήγορα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον νέο κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα μέτρα χαλάρωση της κυβέρνησης, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία μπορούν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο, υπό όρους.

«Στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τουριστικές δραστηριότητες από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα στην ιστοσελίδα της «nachrichten.at.

Το επίμαχο άρθρο διευκρινίζει ότι η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες μόνο υπό «πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθούν σε ορισμένα τεστ την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας έως ότου τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα. Ακόμα κι αν το τεστ είναι αρνητικό, ο επισκέπτης πρέπει να απομονωθεί από τις ελληνικές αρχές για 14 ημέρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.