ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – Μη χάσετε τα τελευταία συλλεκτικά τεύχη της μεγάλης προσφοράς του ΜΠΛΕΚ

Κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – Μη χάσετε τα τελευταία συλλεκτικά τεύχη της μεγάλης προσφοράς του ΜΠΛΕΚ

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Μη χάσετε τα τελευταία συλλεκτικά τεύχη της μεγάλης προσφοράς του θρυλικού κόμικ ΜΠΛΕΚ, του ήρωα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην Ελλάδα πολεμώντας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μια ακόμα προσφορά από την σειρά μονογραφιών του περιοδικού «ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ»: Ιωάννης Μεταξάς – Ο πατέρας της νίκης του 40

Διαβάστε στο κορυφαίο περιοδικό άμυνας της χώρας:

ΑΙΓΑΙΟ: Η εθνική αναγκαιότητα απόκτησης νέων βλημάτων επακτίου αμύνης – Η «πυραυλική» απαγόρευση περιοχής σε σχέση με την τουρκική απειλή

Οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι ή πύραυλοι επακτίου αμύνης, αν και εντάχθηκαν σχετικά νωρίς στο ελληνικό οπλοστάσιο με την απόκτηση δύο συστοιχιών ΜΜ-40 Εxocet Block 2 και τον μετασχηματισμό αποσυρθέντων μονάδων ΜΜ-38 Exocet από πυραυλακάτους σε κινητές βάσεις χερσαίες βάσεις εκτόξευσής τους, εν τούτοις και παρά την προσπάθεια απόκτησης εδώ και μία πενταετία τουλάχιστον βλημάτων NSM που θα άλλαζαν σε όλα τα επίπεδα την στρατηγική ισορροπία στο θαλάσσιο μέτωπο Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, υπέρ της Ελλάδας, ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

TF-2000 – Το πλοίο με το οποίο η Τουρκία θέλει να κυριαρχήσει σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

To νέο σχέδιο φρεγάτας με καθήκοντα αεράμυνας περιοχής anti-air warfare (AAW) και διοίκησης με την ονομασία TF-2000 είναι αυτό με το οποίο η Τουρκία φιλοδοξεί να κυριαρχήσει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική σχεδίαση θα ακολουθήσει κλασικές ναυπηγικές γραμμές και ουσιαστικά θα βασίζεται σε μια μεγέθυνση της τεχνολογίας που έχει αποκτηθεί από τη ναυπήγηση των κορβετών κλάσης ADA τύπου MILGEM που αποτελεί το εθνικό πλοίο της Τουρκίας. \

ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αποτελούν ένα από τα πλέον κρίσιμα κομμάτια του εξοπλισμού των σύγχρονων μονάδων επιφανείας.
Οι απειλές από τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας έχουν σημειώσει γεωμετρική πρόοδο τόσο σε ότι αφορά τη διασπορά τους όσο και στις δυνατότητες τους.

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ: Οι αφανείς ήρωες που κρίνουν τις μάχες…

Κύριος ρόλος του Μηχανικού στο Θέατρο των Επιχειρήσεων είναι η υποστήριξη των φίλιων δυνάμεων, μέσω της εκτέλεσης έργων της αρμοδιότητας του, τα οποία διευκολύνουν τις κινήσεις και αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα τους και αντίστροφα, παρεμποδίζουν τις κινήσεις του εχθρού και μειώνουν τη μαχητική του ισχύ.

METEOR Vs AIM-120D AMRAAM: Μια πιθανή αναμέτρηση στον ουρανό του Αιγαίου

Το METEOR και το ΑΙΜ-120 AMRAAM συνιστούν τα δύο κορυφαία βλήματα για προσβολές πέρα του ορίζοντα (BVR) του δυτικού οπλοστασίου. Η συγκέντρωση των βλημάτων αυτών στον κορεσμένο εναέριο χώρο του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία αναμφίβολα προκαλεί το ενδιαφέρον των διεθνών αναλυτών. Αυτό γιατί η ΠΑ πρόκειται να προμηθευτεί το βλήμα METEOR ενώ η Τουρκία έχει αιτηθεί στις ΗΠΑ την απόκτηση του κορυφαίου AMRAAM του AIM-120D.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ & ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες αναμετρώνται

Ο τουρκικός Στρατός έχοντας εμπλακεί τα τελευταία 35 χρόνια σε πολλές και αιματηρές συγκρούσεις από τα βουνά και τις πόλεις της νοτιοανατολικής, μέχρι την Συρία, την Λιβύη και πρόσφατα (σε μικρότερη κλίμακα) στην Αρμενία, πλέον δείχνει να απορροφά τα διδάγματα από τις συγκρούσεις αυτές και υιοθετεί οικονομικές και πρακτικές λύσεις αύξησης της επιβιωσιμότητας του προσωπικού του.

COMBAT PROVEN: Μαχητικά Rafale σε συνδυασμένες επιχειρήσεις με Mirage 2000

Η απόκτηση από την Ελλάδα των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale F.3R και η δυνατότητα που αποκτά η Πολεμική Αεροπορία να επιχειρεί από κοινού τους δύο πλέον προηγμένους τύπους γαλλικών μαχητικών, μας οδηγεί στην ανάγκη ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο συνδυάστηκαν αυτά τα δύο μαχητικά αεροσκάφη στις αεροπορικές επιχειρήσεις της Γαλλίας ανά τον πλανήτη. Τόσο στο Αφγανιστάν, όσο και στην Λιβύη, αλλά και στην Συρία και το Ιράκ κατά του ISIS.

ΚΙΝΑ: Περιορίζει τις εξαγωγές σπάνιων γαιών και «κτυπά» το F-35

Η Κίνα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προκαλέσει δυσκολίες στην Ουάσιγκτον. Αυτό είναι το συμπέρασμα αναλυτών τόσο από την απόφασή της να περιορίσει τις εξαγωγές μετάλλων σπάνιων γαιών (απαραίτητες για την κατασκευή των μαχητικών F-35), όσο και επενδύοντας στην στρατιωτική της μηχανή.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: «TOKYO RAID» – Από την Ρώμη στο Τόκιο: Η παράτολμη αποστολή της ιταλικής Αεροπορίας το 1942

Ήταν 1942 όταν ένα ιταλικό αεροσκάφος κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ταξίδι, σχεδόν άθλο, εν μέσω πολέμου: Πέταξε από την Ιταλία στην Ιαπωνία και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε στη συνέχεια και να επιστρέψει πίσω πετώντας πάνω από εχθρικές, για την Ιταλία περιοχές, όπου ο εντοπισμός του αεροσκάφους θα σήμαινε αυτομάτως και την κατάρριψή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.