ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ένα νέο παραλήρημα κατηγορώντας τη χώρα μας ότι οργανώνει προβοκάτσιες στο Αιγαίο, δημοσιεύει άκυρες NAVTEX και ότι όλες αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, καθώς η Τουρκία, όπως είπε δεν θα επιτρέψει να «παραβιαστούν τα δικαιώματά της» στο Αιγαίο, που ο Ακάρ θεωρεί μάλλον τουρκικό.

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα τα rapid test στους 182 παράνομους μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στη θαλαμηγό White Angel η οποία είχε αποπλεύσει ανενόχλητη από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 13 από τους αλλοδαπούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως ήταν λογικό, τα κρούσματα κορωνοϊού αλλάζουν το σχεδιασμό για τη «διαχείριση» των 182 ατόμων.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτο θέμα οι «εκατόμβες» νεκρών από κορωνοϊό στην Ινδία, την ώρα που οι αριθμοί δείχνουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη! Παρόλα αυτά σύμφωνα τόσο με το Worldometers, όσο και με την πρόσφατη λίστα του Bloomberg η Ελλάδα τα έχει πάει χειρότερα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς έχει περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Και μάλιστα περίπου 9πλάσιους (!), καθώς η Ελλάδα έχει 1,020 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού και η Ινδία 160.

Ως ευκαιρία για να… πείσουν για τους πολλούς εμβολιασμούς που έχουν γίνει στην Ελλάδα βρήκαν οι κυβερνώντες το Πάσχα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που έκανε το Μεγάλο Σάββατο υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση», κάνοντας ουσιαστικά όσους τον άκουσαν να θεωρήσουν πως έχουν εμβολιαστεί παραπάνω από 3 εκατ. πολίτες. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2,170,847. Από αυτούς, 944,481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση!

Το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) δημοσίευσε τον πίνακα με τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα. Όπως παρατηρούμε σε καμία ηλικιακή ομάδα δεν έχει εμβολιαστεί πάνω από το 65%, ενώ τα ποσοστά που δίνουν συμβαδίζουν απόλυτα με αυτά που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό το pronews.gr.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέδωσε μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά και εκτός των άλλων το γύρισε και στα ανέκδοτα καθώς από την μία φέρνει νομοσχέδιο εργασιακής λαιμητόμου όπου κάθε παραδοσιακή αξία στην εργασία ετοιμάζονται να την εξαφανίσουν και από την άλλη να μιλά για την προστασία που θα συνεχίσει να παρέχει στην εργασία και το 8ωρο! Και θεωρεί “εξέλιξη” ότι μετά την πανδημία και την οικονομική δυστοκία λόγω περιοριστικών πολιτικών που επέβαλε, ότι ο κάθε εργαζόμενος θα διαπραγματεύεται το ωράριό του…

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε τα θύματα της Σφαγής της Χίου του 1822. Ένα συνταρακτικό γεγονός που σημαδεύτηκε από την οδύνη μιας ανείπωτης τραγωδίας. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, 42.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, 23.000 διέφυγαν στο εξωτερικό και την ηπειρωτική Ελλάδα, 50.000 έγιναν σκλάβοι, ενώ μόλις 1.500 με 2.000 άνθρωποι διασώθηκαν.

Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ξηρασίας και ελαχιστοποίησης των υδάτινων πόρων περιέρχονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, καθώς η Άγκυρα έχει περιορίσει σε ποσοστό 70% την ροή του Ευφράτη, ενισχύοντας τα φράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ειδικά το μεγάλο φράγμα «Ατατούρκ», αλλά οδηγώντας ταυτόχρονα και σε λιμό τους Σύρους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί εκ των οποίων είναι κουρδικής καταγωγής.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς ένας κινεζικός πύραυλος 21 τόνων, ο οποίος πέφτει στη Γη, καθώς μπορεί να προσγειωθεί σε κατοικημένες περιοχές. Ο πύραυλος της Κίνας , Long March 5b, που εκτοξεύθηκε την Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσει μια μη ελεγχόμενη προσγείωση. Ο Jonathan McDowell, ένας αστρονόμος που παρακολουθεί αντικείμενα σε τροχιά γύρω από τη Γη, δήλωσε στο SpaceNews ότι η πορεία του δείχνει «λίγο πιο βόρεια από τη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη και το Πεκίνο και όσο νότια είναι η νότια Χιλή και το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας».

Σαν «βόμβα έσκασε» η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς παίρνει διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου, ενώ πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν τη Μελίντα Γκέιτς να είναι αυτή που ζήτησε να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα του διαζυγίου, τα οποία επικαλείται το TMZ, η Μελίντα Γκέιτς ήταν εκείνη που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.