ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV

Η Ελλάδα μετά από έξι μήνες σκληρού lockdown (του πιο σκληρού) στον κόσμο ετοιμάζεται (επιτέλους) να ανοίξει, καθώς η κυβέρνηση «βλέπει» αποκλιμάκωση.

Μία αποκλιμάκωση με 3.421 νέα κρούσματα, 83 νεκρούς (10.847 συνολικά) και 754 διασωληνωμένους. Και όμως… αυτά τα νούμερα η κυβέρνηση τα θεωρεί πλέον… αποκλιμάκωση!

Όταν η χώρα τον Νοέμβριο που μπήκε σε lockdown κατέγραφε κάτω από 1.000 κρούσματα, είχε ελάχιστους θανάτους (ξεπερνούσαν τους 700 συνολικά) και οι διασωληνωμένοι ήταν κάτω από 150.

Η Γερμανία έδωσε την εντολή και η Ελλάδα… την ακολουθεί!

Έτσι ενώ χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριζε πως δεν ισχύει το ρεπορτάζ που ήθελε την κυβέρνηση να εξετάζει μετακινήσεις από νομό σε νομό μόνο με υγειονομικό πάσο, σήμερα… ο ίδιος υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητο το self test για την μετακίνηση από νομό σε νομό!

Τι άλλαξε; Μα φυσικά η εντολή που δόθηκε από τη Γερμανία, καθώς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ενέκρινε την άρση ορισμένων περιορισμών της ελευθερίας για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.

Εικόνες σοκ που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα της Αφρικής στην Αττική, καθώς δεκάδες ράντσα βρίσκονται στους διαδρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων! Η κυβέρνηση επέβαλε τους προηγούμενους μήνες lockdown και καλλιεργούσε κλίμα «τρομοκρατίας» για τον ιό, κάτι που απέτρεψε χιλιάδες πολίτες από το να προσέλθουν σε κάποιο νοσοκομείο, κάτι που όπως φαίνεται και από τις εικόνες είχε δραματικά αποτελέσματα.

Ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης (και άλλοι επιστήμονες) είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες πως μετά το τέλος του lockdown θα αυξηθούν ραγδαία οι θάνατοι με άλλα νοσήματα και φαίνεται πως επιβεβαιώνεται.

Σάλος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της επιθυμίας των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν παιδιά από 12 ετών και άνω (στη συνέχεια και μικρότερα). Ήδη χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έριξε «βόμβα», καθώς είπε πως αν προχωρήσουν κανονικά οι έρευνες και αποδείξουν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά, τότε από Σεπτέμβριο τα παιδιά άνω των 12 ετών θα πηγαίνουν με εμβόλιο στα σχολεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε αφότου εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer στον Καναδά και σύντομα αναμένεται να γίνει το ίδιο και στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί και η Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει μία «φρενίτιδα» της Pfizer/BioNTech (αλλά και από άλλες εταιρείες) για να εγκριθεί το εμβόλιο για τα παιδιά.

Σοβαρό θέμα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson, καθώς από ένα πρόβλημα ελέγχου ποιότητας σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Βαλτιμόρης οδήγησε αξιωματούχους υγείας σε τρεις ηπείρους να σταματήσουν τη διανομή εκατομμυρίων δόσεων! Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times ουσιαστικά πρόκειται για εμβόλια που θα πήγαιναν στην Ευρώπη, στην Αφρική και στον Καναδά.

Να σημειώσουμε εδώ πως ήδη έχει έρθει μία μεγάλη παρτίδα με τα εμβόλια αυτής της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν γνωρίζουμε εάν έχει φτάσει και στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, παρά την παραδοχή των «ειδικών» πως έχει παρενέργειες.

Έντονες συζητήσεις έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα για την άρση των πατεντών των εμβολίων, κάτι που ουσιαστικά θα βοηθήσει εταιρείες από διάφορες χώρες να κατασκευάσουν μόνες τους εμβόλια. Μία πρόταση που ακούστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και θα υποστηριχτεί και από τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μία πρόταση που σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις, αλλά και τον ΠΟΥ θα βοηθούσε στη μάχη της πανδημίας, όμως θα υπήρχε ένα «θύμα». Ποιο θα ήταν αυτό; Φυσικά οι φαρμακοβιομηχανίες κολοσσοί, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας έχουν εκτοξεύσει τα κέρδη τους.temp-468875065.docx

Παράλυση και μούδιασμα των άκρων προκαλεί σε εμβολιασμένους το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ερευνά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré, ενός σπάνιου νευρολογικού νοσήματος που προκαλεί την παραπάνω αναφερόμενη παράλυση αλλά και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια σήμανε εκ νέου συναγερμό στον ΕΜΑ, μετά τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά τη χορήγηση εμβολίων τύπου mRNA.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έχουν απαγορεύσει τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα της AstraZeneca ή έχουν αναστείλει άμεσα τους εμβολιασμούς των πολιτών.

Αλλάζουν τα δεδομένα με το εμβόλιο Sputnik-V, το εμβόλιο που φοβάται η κυβέρνηση για να μην ανατραπεί, όπως είχε πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα μέσα Μαΐου, η Ελλάδα θα συμμετέχει στο δοκιμαστικό πρόγραμμα του ευρωπαϊκού «πράσινου διαβατηρίου», βάσει των αποτελεσμάτων του οποίου θα εξαρτηθεί εάν αυτό οριστικοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία στις 30 Ιουνίου.

Το νέο όμως στοιχείο που φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι πως με το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» θα γίνονται δεκτοί χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό και όσοι έχουν κάνει και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V!

Μπορεί το «πράσινο διαβατήριο» σε πρώτη φάση να αφορά τουρίστες αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να αποκλείσει τους Έλληνες, με αποτέλεσμα το ρωσικό εμβόλιο να θεωρείται αποδεκτό στην Ελλάδα, σε όποιον το έχει κάνει.

Λόγω των συμπτωμάτων του, ο COVID-19 έχει μέχρι στιγμής θεωρηθεί αναπνευστική νόσος. Μια νέα αμερικανική μελέτη ωστόσο, ανατρέπει τις εκτιμήσεις με ένα νέο εύρημα:

Ο COVID-19 είναι μια εντελώς διαφορετική ασθένεια από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως. Αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει νέα ευρήματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Οι λεγόμενες πρωτεΐνες-ακίδες του SARS-CoV-2 διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Μέχρι τώρα, η επιστήμη έχει υποθέσει ότι ο COVID-19 προκαλεί αναπνευστική νόσο, καθώς οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊό ειδικότερα επηρεάζονται σοβαρά. Ωστόσο, η πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη νόσο COVID-19, που προκαλείται από τον ιό SARS CoV-2, οδηγεί σύμφωνα με τη μελέτη σε νέα συμπεράσματα.

Ενέδρα είχαν στήσει δύο δράστες το μεσημέρι της Παρασκευής σε γνωστό επιχειρηματία, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 54χρονος, σε βάρος του οποίου μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας στη περιοχή του Αγίου Σώστη με θύμα τη σύζυγο του, είχε επαγγελματικό ραντεβού σε γραφείο ειδών πληροφορικής στην οδό Φιλικών.

Ξαφνικά δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο με αυτόματα όπλα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον άτυχο επιχειρηματία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες του έδωσε και τη χαριστική βολή. Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.