ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV με όλα τα θέματα που σας κρύβουν οι άλλοι

Βίντεο: Το αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων του Pronews TV με όλα τα θέματα που σας κρύβουν οι άλλοι

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης και παρά τα όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση μόνο ως «φιλεργατικό» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το νέο νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα μειωμένης αποζημίωσης σε απόλυση, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για εξοντωτικά ωράρια με 13 ώρες εργασίας.

Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και από τους ακραιφνείς της καραμανλικής πτέρυγας, πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, αποστασιοποιείται πλήρως από την ηγεσία κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κόμματος της ΝΔ, αναγγέλλοντας ότι αποφάσισε να μην κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως «κωμωδία».

Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στο θέμα κλεισίματος πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον νομό Ηλείας από την υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, χαρακτήρισε «κωμωδία και γελοιότητα» την παρέμβαση άλλων «γαλάζιων» βουλευτών για να σώσουντα ιδρύματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε πολιτικάντης, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα.

Μετά την βρετανική, τη νοτιοαφρικανική και την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού αίφνης η Ελλάδα απέκτησε και την… «αθηναϊκή» μετάλλαξη.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαριγιάννης «φωτογραφίζει» τους παράνομους μετανάστες ως εστίες μετάδοσης της νέας αυτής μετάλλαξης.Την ώρα που οι Έλληνες ήταν «κλειδωμένοι» στα σπίτια τους λόγω του lockdown η κυβέρνηση γέμιζε την ενδοχώρα με χιλιάδες παράνομους μετανάστες από τα νησιά. Ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πως μειώθηκαν οι ροές, παρόλα αυτά η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από όσα διατυμπανίζει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Σε ολόκληρη την περίοδο του σκληρού lockdown, όταν απαγορεύονταν με βαριά πρόστιμα ακόμα και διά ροπάλου οι μετακινήσεις για τους Έλληνες, ο Νότης Μηταράκης, υπό το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης» των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά, με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο κατάφερε να εποικίσει συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τρεις επιλογές για το Κυπριακό είχε θέσει ενώπιον των Αμερικανών, το 1975, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Επιλογές που δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά μέχρι και σήμερα. O Ντεμιρέλ είχε συνάντηση με τον τότε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέραλντ Φορντ, στην παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και υπηρεσιακών παραγόντων, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με απόρρητο αμερικανικό έγγραφο, Φορντ και Ντεμιρέλ, οι οποίοι βρέθηκαν στο Ελσίνκι για την ιδρυτική Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, συζήτησαν το Κυπριακό, την άρση του εμπάργκο και τις καλλιέργειες του οπίου στην Τουρκία.

Πρόκληση προς το Ισραήλ αποτελεί ο χάρτης που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Safak, η οποία έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη».

«Η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Τουρκιάς-Λιβύης μπορεί να αλλάξει ισορροπίες», αναφέρει η εφημερίδα.

H Αεροπορία του Ισραήλ κατέστρεψε τούνελ 15 χιλιομέτρων το οποίο χρησιμοποιούσε η Χαμάς. Ενώ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προ λίγο ο Στρατός του Ισραήλ και αναδημοσιεύει η Aljazzera, χτύπησε και τα σπίτια εννιά διοικητών της Χαμάς.

Πολλά και σημαντικά ακούστηκαν στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (μεταξύ των σημαντικών ακούστηκαν και πολλές ανοησίες από άσχετους ομιλητές αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος).

Εκεί που αξίζει να δώσουμε σημασία είναι τα όσα πολύ ενδιαφέροντα ακούστηκαν στη ενότητα «Η Τεχνολογία και η Καινοτομία στην Άμυνα», όπου οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων ελληνικών βιομηχανιών παρουσίασαν τις θέσεις τους για την έξοδο από την διαρκή κρίση στην οποία βρίσκεται την τελευταία δεκαετία.

Σε μείζονα αναταραχή βρίσκεται η Βουλιαγμένη καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με την νέα ιδιοκτησία το Αστέρα με αντικείμενο την επέκταση της μαρίνας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και διακόπηκαν μετά από παρέμβαση και προσφυγές των κατοίκων καθώς το «Four Seasons» θέλει να μετατρέψει την περιοχή και τη μοναδικότητα του κόλπου της Βουλιαγμένης – όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που έχουν προσφύγει- σε μικρό λιμάνι του Πειραιά.

Γιορτή η σημερινή ημέρα για την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και τα μέλη Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και Στέλλα Μπελιά, πρόεδρο Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.