ΝΔ για Pandora Papers: «Να γίνει ενδελεχής έρευνα, ώστε να ριχτεί φως παντού»

ΝΔ για Pandora Papers: «Να γίνει ενδελεχής έρευνα, ώστε να ριχτεί φως παντού»

Ανακοίνωση αναφορικά με την έρευνα που πρέπει να γίνει σχετικά με τα Pandora Papers, ώστε «να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”», εξέδωσε η ΝΔ.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”. Και γι’ αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επισημαίνει ότι, η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας -όπως σημειώνει- το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι “γνωστοί”, τη σπέκουλα», καταλήγει η ΝΔ και επισυνάπτει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.