ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΝΔ: «Στηρίζουμε, χωρίς να καπελώνουμε, το κίνημα “Παραιτηθείτε”»

ΝΔ: «Στηρίζουμε, χωρίς να καπελώνουμε, το κίνημα “Παραιτηθείτε”»

«Βαρόμετρο για τη λαϊκή οργή  και αγανάκτηση που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική θεωρούν τα στην αξιωματική αντιπολίτευση τα συλλαλητήρια της Τετάρτης που οργανώνονται από το Κίνημα «Παραιτηθείτε» στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. 

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα, δεν συμμετέχει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά οι φίλοι, τα μέλη της και τα στελέχη της μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν να λάβουν μέρος», είναι η «γραμμή» Συγγρού, που αντιστοιχεί, όπως λένε στο αίτημα των οργανωτών του Κινήματος ότι «δεν θέλουν κόμματα, ούτε συνδικάτα, παρά μόνο πολίτες».

Σε αυτό το πνεύμα, το «γαλάζιο» επιτελείο κατέληξε τις προηγούμενες ημέρες στη θέση ότι «στηρίζουμε τα συλλαλητήρια, χωρίς να τα καπελώνουμε». Και αυτό καθώς θεωρούν ότι το αίτημα «Παραιτηθείτε» του συγκεκριμένου κινήματος «κινείται στην ίδια κατεύθυνση “φύγετε” που αποτελεί την επωδό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγούς της. 

Επιτελείς της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει ότι «το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της». Και θεωρούν ότι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις θα δείξει ότι η άποψη αυτή είναι πλειοψηφούσα στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί διαφέρει από τις άλλες η Κάπα Research για καθημερινή εφημερίδα;

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις, αν και σχολίασαν δηκτικά την έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» και έδειχνε το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να είναι στις 3,5 μονάδες, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου Απριλίου.

Πηγές της Συγγρού, αφού σημείωναν τον επιλεκτικό σχολιασμό από το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο της εν λόγω δημοσκόπησης, που, όπως, με νόημα ανέφεραν, είδε το φως «σε ΜΜΕ που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως διαπλοκή», δεν άφηναν στο απυρόβλητο ούτε την εταιρία που διενήργησε τη δημοσκόπηση.

Ανέφεραν ότι τα στοιχεία της μέτρησης στην πρόθεση ψήφου «είναι πολύ διαφορετικά από τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες βδομάδες». Και αφού σημείωναν ότι η Κάπα Research «πάντοτε έδινε πολύ μικρότερες διάφορες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις», πρόσθεταν με μάλλον αιχμηρή διάθεση: «Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία επέμενε μέχρι το τέλος να δίνει τρίτο τον κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή της νέας Δημοκρατίας».

Κατά τους επιτελείς της ΝΔ, πάντως, η σπουδή της κυβέρνηση να σχολιάσει τη μέτρηση, αλλά και το ότι το «κυβερνητικά ελεγχόμενο ΑΠΕ – ΜΠΕ παρουσίασε τη δημοσκόπηση, βλέποντας κλείσιμο (!) της ψαλίδας», «επιβεβαιώνει την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει».

Όμως, όπως επισημαίνουν, «ακόμη και στην μέτρηση της Κάπα Research ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα και στη δημοφιλία και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός».  Και προσθέτουν: «Το γεγονός αυτό που κυριαρχεί σε όλες τις μετρήσεις επί πολλούς μήνες και με πολύ μεγαλύτερες διαφορές από αυτές που περιγράφει η συγκεκριμένη εταιρία, είναι πρωτοφανές. Είναι η πρώτη φορά στα δημοσκοπικά χρονικά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τόσο ισχυρό και σταθερό προβάδισμα έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού».

«Επιτέλους ο Τσίπρας αποδέχεται την Αναθεώρηση»

Στη Συγγρού, εξάλλου, χαρακτηρίζουν «πολύ φυσιολογικό» το γεγονός ότι οι πολίτες κρίνουν θετικά το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Σχετίζεται», συμπληρώνουν, «με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων για την παραμονή της χώρας μας στην Eυρωζώνη και την ανάγκη σταθερότητας. Σταθερότητα που δεν υπηρετείται από την ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, εξάλλου, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έχει σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, πριν έξι μήνες, αναφερθεί στην αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες». Υπενθυμίζουν ότι αυτό το ζήτημα είχε θέσει και στον κ. Τσίπρα «ο οποίος σιωπούσε επί μήνες γι’ αυτό το θέμα».  Γι΄ αυτό και οι ίδιες πηγές της Συγγρού εκφράζουν «ικανοποίηση που η πρόταση αυτή έχει σημαντική απήχηση και επιτέλους και ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς του, προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της Ν.Δ. και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.