N. Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση παίζει με τον εκλογικό νόμο, αντί να κάνει καμιά δουλειά της προκοπής»

N. Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση παίζει με τον εκλογικό νόμο, αντί να κάνει καμιά δουλειά της προκοπής»

«Το Brexit σημαίνει σκλήρυνση της γραμμής απέναντι στην Ελλάδα», εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο διάχυτη αμηχανία και φόβος. Μπαίνουμε σε πάρα πολύ δύσκολη φάση για την Ευρώπη».

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία και προβληματισμός. Αποδεικνύεται ότι η έλλειψη προετοιμασίας και ο λαϊκισμός έχουν τεράστιο κόστος. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έγινε. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός τους πίστεψε, είναι πολύ πιο εύκολο να τάζεις από το να λες την αλήθεια. Βρισκόμαστε σε κατάσταση όπου η Βρετανία παίζει καθυστέρηση, η Ευρώπη θέλει να επιταχύνει. Δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις γιατί οδηγούν σε αδιέξοδα. Θα προχωρήσουμε, όσο πιο γρήγορα κινούνται οι διαδικασίες», επεσήμανε η κα Μπακογιάννη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει με τον εκλογικό νόμο αντί να κάνει καμιά δουλειά της προκοπής και προσπαθεί να παρασύρει τον κόσμο λες και αυτό είναι το θέμα του Έλληνα. Η προσπάθεια να παρασύρει τον κόσμο σε άλλη κουβέντα από αυτή που είναι το πρόβλημά του, δεν θα πετύχει. Με τόσο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, έναν χρόνο μετά τα capital controls, ο κ. Τσίπρας κοιμάται και ξυπνάει με τον εκλογικό νόμο».

Για τις Ιδιωτικοποιήσεις, η κα Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκανε (ιδιωτικοποιήσεις), καθυστέρησε τα αεροδρόμια, θα είχαμε εισπράξει χρήματα που ψάχνει από τους φόρους. Τελειώνει τις 3 ιδιωτικοποιήσεις με το μαχαίρι στο λαιμό» ενώ τόνισε πως η εξαγγελία του πρωθυπουργού για «δίκαιη ανάπτυξη» δεν εμπεριείχε ούτε μία φορά τη λέξη «επιχειρηματικότητα». Με κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που εννοεί ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορέσουμε να πάμε ποτέ μπροστά».

Τόνισε ότι «μόνο με την μείωση της φορολογίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για τις πολιτικές ευθύνες όσων μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, η κα Μπακογιάννη είπε ότι «θα χάσουμε 3 χρόνια για να φτάσουμε το 2017 εκεί που ήμασταν το 2014, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Φτάσαμε σε σημείο «να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό» και ξεκινήσαμε από την αρχή. Τον κ. Βαρουφάκη θα τον πληρώσουμε με 21 δις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η φυγή προς τα εμπρός, να ισοσκελίσουμε πλεονάσματα, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, να έχουμε μοναδικό στόχο την άμεση μείωση της φορολογίας. Με αυτή τη φορολογία δεν θα υπάρξουν επενδύσεις και χωρίς επενδύσεις δεν θα υπάρξουν δουλειές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.