ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το New Deal τις Ευρώπης παρουσίασε ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ

Το New Deal τις Ευρώπης παρουσίασε ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ

Σε δύο βασικά σημεία επέλεξε να σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να περάσει και τα μηνύματά του για το New Deal που προδοκά να φέρει στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία.

Το κλίμα στο ΕΛΚ στον απόηχο του Brexit ήταν ιδιαίτερα βαρύ, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να σταθεί σε δύο βασικά σημεία, τονίζοντας ότι μετά την απόφαση του βρετανικού λαού «είναι ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης». Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης έθεσε επί τάπητος την πρόταση της ΝΔ, η οποία αποκτά πρόσθετο ειδικό βάρος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις της Βρετανίας, για μία νέα Συμφωνία της Ευρώπης με όλους τους πολίτες της.

Τούτων δοθέντων, τόνισε πως η Ευρώπη οφείλει να ακούσει τις ανησυχίες των πολιτών για τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων τους και την ύφεση που πλανάται πάνω από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς επίσης ότι δεν πρέπει οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις να αφήσουν περιθώριο στο λαϊκισμό να κερδίσει και άλλο έδαφος. Για το τελευταίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την περίπτωση των ισπανικών εκλογών και τη νίκη του Μαριάνο Ραχόι, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Με την αναφορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού μπορεί άμεσα ο πρόεδρος της ΝΔ να αναφερόταν τόσο στο μέτωπο του «όχι» στη Βρετανία, αλλά καθίσταται σαφές ότι το μήνυμα έχει αποδέκτες για τη Συγγρού και στο εσωτερικό της χώρας και την κυβέρνηση, που όπως διαμηνύουν σε κάθε ευκαιρία, επιχειρεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να αλλάξει την ατζέντα από τα καταστροφικά αποτελέσματά της στην οικονομία και να δημιουργήσει προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις θέσεις του πάντως για την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για διαφορετικό μείγμα πολιτικής με 2% πρωτογενή πλεονάσματα και 4% ρυθμούς ανάπτυξης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένυ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως τόνισε «δεν βγαίνει», καθώς και την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.