ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Aδωνις Γεωργιάδης: «Ο Βούτσης έκλεισε το μάτι στον Λαικό Σύνδεσμο»

Aδωνις Γεωργιάδης: «Ο Βούτσης έκλεισε το μάτι στον Λαικό Σύνδεσμο»

Ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση καθώς και στον υπουργό Ναυτιλίας Δημήτρη Δρίτσα κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης με αφορμή το ζήτημα του εκλογικού νόμου αλλά και τους χειρισμούς στο θέμα της Cosco, ανέφερε:

«Θα δεχθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, να κάνε μία τόσο μείζονα αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Και το λέει αυτό ο κ. Βούτσης με τέτοιους αγώνες στην Αριστερά, εγώ δεν τους αμφισβητώ, χωρίς να κοκκινίζει;».

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο θέμα του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του bonus των εδρών ανέφερε: «Το bonus εξασφαλίζει ότι θα έχεις πάντα το πρώτο κόμμα στην κυβέρνηση. Άρα ο νικητής των εκλογών θα παίρνει και την ευθύνη της διακυβερνήσεως, γι΄ αυτό το bonus δεν πρέπει να καταργηθεί. Αν το καταργήσουν, πιθανόν να συμβεί, δεν είμαι μάντης, προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα βρουν τις 200 ψήφους στη Βουλή, αλλά θα φανεί στη διαδικασία, αυτοί που θα το καταργήσουν θα έχουν πάρει και την ευθύνη γι’ αυτό που θα συμβεί στη χώρα».

Και πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ειλικρινά δεν το περίμενα, γιατί γενικά τον κ. Βούτση τον εκτιμώ, ότι στην πραγματικότητα ο κ. Βούτσης έκλεισε το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Είπε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο. Θέλω όμως να υπενθυμίσω πως όταν κάναμε την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προεδρείου και ο κ. Βούτσης και τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν ψηφίσαμε για να εκλεγεί αντιπρόεδρος από τη Χρυσή Αυγή. Ο λόγος που το κάναμε αυτό ήταν ότι δεν θέλουμε να έχουμε τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή των διαδικασιών στο κοινοβούλιο. Για φανταστείτε αύριο να φτάσουμε τις 200 ψήφους με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και άρα η Χρυσή Αυγή στην οποία έκλεισε το μάτι ο κ. Βούτσης να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων στη χώρα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα δεχθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, να κάνε μία τόσο μείζονα αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Και το λέει αυτό ο κ. Βούτσης με τέτοιους αγώνες στην Αριστερά, εγώ δεν τους αμφισβητώ, χωρίς να κοκκινίζει; Μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες; Από τη μία ο Δρίτσας πουλάει το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco για την οποία είχε κάνει και δημοτικό συνδυασμό, το λιμάνι της αγωνίας, με σημαία ότι δεν πρέπει να πουληθεί το λιμάνι, πουλάει το λιμάνι, τα κάνει θάλασσα με τα πισωγυρίσματα, βγαίνει στα κανάλια και λέει δεν παραιτούμαι γιατί εγώ είμαι Αριστερός. Πάλι καλά που κέρδισε η πρώτη φορά Αριστερά για να δει ο κόσμος τι θα πει Αριστερά στην πραγματικότητα. Άνθρωποι εξουσιομανείς που για την καρέκλα κάνουν τα πάντα».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.