ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΝΔ: «Η επιστολή της Κομισιόν αποκάλυψε το κυβερνητικό σχέδιο για έλεγχο της ενημέρωσης»

ΝΔ: «Η επιστολή της Κομισιόν αποκάλυψε το κυβερνητικό σχέδιο για έλεγχο της ενημέρωσης»

Για την αποκάλυψη του σχεδίου της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις ανεξάρτητες αρχές και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις επιστολές του ευρωπαίου Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ προς την κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας «η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας «καρφώνοντας» τον υπ. Επικρατείας Νίκο Παππά ότι στην απάντησή του «ομολογεί διολίσθηση στον καθεστωτικό αυταρχισμό».

«Ο νόμος “Παπά – Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “Υπουργούς – καναλάρχες”» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η επιστολή – κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της Κυβέρνησης.

– Να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές

– Να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες

– Να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων.

Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του “Υπουργού Προπαγάνδας”, η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα.

Η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό.

Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει.

Ο νόμος “Παπά – Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “Υπουργούς – καναλάρχες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση  αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.