ΝΔ για ΕΚΑΣ: «Η κυβέρνηση με θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην κοινωνία»

ΝΔ για ΕΚΑΣ: «Η κυβέρνηση με θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην κοινωνία»

Η ΝΔ δίνοντας απάντηση σε διαρροές κυβερνητικών κύκλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι χαμηλοσυνταξιούχοι «συνάντησαν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για πολιτική απάτη που παίχτηκε σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και μιλά για βαρύ τίμημα άδικου λογαριασμού που «φορτώθηκε» στις πλάτες τους.

Τώρα, συνεχίζει η Συγγρού, βλέπουν άλλο ένα σαρωτικό κύμα μειώσεων, να «χτυπά» αδιάκριτα τις συντάξεις τους, μετά το περσινό κύμα των περικοπών, 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Τώρα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ γίνεται πράξη από εκείνους που υπόσχονταν το αντίθετο. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το email Χαρδούβελη όπου υπογραμμίζονταν: πως «πρόθεση είναι να εξορθολογιστεί και να αναδιαταχθεί το ΕΚΑΣ ώστε να υποστηρίξει αληθινά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει επιπλέον ότι οι περικοπές επεκτείνονται και στα μερίσματα κατά 35%, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ακολουθήσουν – σε δύο μήνες από τώρα – με απώλεια από 20% έως 30%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς, πρόκειται για μαρτύριο δίχως τέλος, καθώς προετοιμάζεται μεθοδικά ανάλογη εφαρμογή της μείωσης των κύριων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 30%, μέσου του “κόφτη” και της προσωπικής διαφοράς. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.